top of page
  • Foto van schrijverDyantha

Elvie viert de Landelijke Borstvoedingsweek met "All Boobs Welcome Here" bankjes in Amsterdam

Bijgewerkt op: 7 apr.

Elvie, het borstkolvenmerk bekend van de Elvie Pump, zet zich in om borstvoeding en kolven in het openbaar te normaliseren en moeders te ondersteunen. Tijdens de Landelijke Borstvoedingsweek breidt Elvie haar "All Boobs Are Welcome Here" campagne uit waarbij het merk officieel twaalf stadsbankjes in Amsterdam als borstvoedingsvriendelijke plekken markeert, te vinden op de "Breast Places" kaart. Via deze link kun je de Breast Places kaart bekijken om het dichtstbijzijnde borstvoedingsbankje te vinden. Op deze bankjes is ook een QR-code te vinden die leidt naar meer informatie voor voorbijgangers.

Uit onderzoek blijkt dat veel moeders zich nog steeds ongemakkelijk voelen bij het geven van borstvoeding in het openbaar. In Nederland kiest 69% van de vrouwen ervoor om na de bevalling borstvoeding te geven. Gemiddeld besteden moeders van jonge kinderen 4-6 uur per dag aan voeden. Elvie wil ervoor zorgen dat jonge ouders zonder zorgen met hun kinderen naar buiten kunnen gaan, zonder de angst om terug naar huis te moeten voor het voeden of erger nog, thuis te blijven (38%) om de stress van deze situatie te vermijden. Uit onderzoek blijkt dat 34% van de vrouwen zich niet op hun gemak voelt bij het geven van borstvoeding in het openbaar en 59% van de vrouwen zich beoordeeld heeft gevoeld.*

Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2023 viert Nederland de Landelijke Borstvoedingsweek, een initiatief van de Landelijke Borstvoedingsraad, waarin het doel is om een omgeving te creëren waarin het geven van borstvoeding de norm is. Elvie breidt haar "Breast Places" initiatief uit omdat ze gelooft dat elke plek borstvoeding- en kolf vriendelijk zou moeten zijn.All boobs welcome here bankje in Amsterdam


Hoe werkt "Breast Places"? Met de Elvie "All Boobs Welcome Here" stickers worden openbare locaties aangeduid als borstvoedingsvriendelijke plekken waar ouders hun kinderen in alle rust kunnen voeden. Op deze sticker is een QR code te vinden die leidt naar meer informatie en de "Breast Places" kaart. In Amsterdam zijn er verschillende bankjes te vinden met de tekst "All Boobs Welcome Here". Hiermee streeft Elvie ernaar om borstvoeding en kolven in het openbaar te normaliseren en de vooroordelen die ermee gepaard gaan te doorbreken, zodat vrouwen zich meer op hun gemak voelen en minder veroordeeld worden.


De campagne bouwt voort op het succes van het "Borstvoedingsbankje" dat Elvie eerder plaatste op de grachten van Amsterdam tijdens de Internationale Borstvoedingsweek. Dit opvallende bankje is speciaal ontworpen om aandacht te vragen voor het belang van vrij en veilig borstvoeding geven of kolven in de openbare ruimte. Met de "All Boobs Welcome Here" bankjes verspreid door de stad, zet Elvie een stap verder in haar missie om van elk bankje een "borstvoedingsbank" te maken en van borstvoeden en kolven de normaalste zaak van de wereld te maken - een missie die babyspullen-advies.nl graag ondersteunt!

* Over het onderzoek:

Voor het online onderzoek is gebruikgemaakt van het StemPunt-panel van Motivaction. 1.019 respondenten in de leeftijd van 18 tot en met 75 jaar hebben de vragenlijst volledig ingevuld. De veldwerkperiode liep van 19 t/m 24 april 2022. Het onderzoek is representatief voor de kenmerken geslacht, leeftijd, opleiding, regio en waardenoriëntatie volgens het Mentality-model. Motivaction is lid van de MOA en maakt deel uit van de Research Keurmerkgroep.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page