top of page
  • Foto van schrijverDyantha

Dit neem je mee op kampeervakantie met een kleintje

Is je kleintje inmiddels groot genoeg om mee te kunnen gaan naar een camping? Straks in de lente kan het al heerlijk zijn om op een (korte) kampeervakantie te gaan. Tijd om aan de slag te gaan met het samenstellen van de kampeerlijst! Wat moet er allemaal mee voor de baby of dreumes? In dit artikel lees je er alles over.Jonge ouders met baby camperen in een tent in het bosChecklist voor een kampeervakantie met je baby 

Een verblijf met een baby op een van de vele campings in Europa is de afgelopen jaren populairder geworden. De campings bieden je veel vrijheid en hebben alle voorzieningen die jij en de kleine wensen. Voor een fijne kampeervakantie met je baby hoef je overigens helemaal niet ver weg te gaan! Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een kindercamping Nederland


Je kunt de paklijst voor een kampeervakantie met je baby op verschillende manieren opsplitsen. Begin bijvoorbeeld met de benodigdheden voor in de auto. Het autostoeltje zit waarschijnlijk al in de auto. 😉 Maar denk ook eens aan een zonnescherm en een spiegeltje om je kind tijdens een lange rit goed in de gaten te kunnen houden. En, natuurlijk wat tussendoortjes en vergeet ook het paspoort of de identiteitskaart van je kind niet. Dat laatste is voornamelijk van belang wanneer je over de grens naar een leuke camping zoekt. 


Benodigde spullen voor op de camping zelf

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming zijn er verschillende andere spullen die je nodig hebt voor de verzorging van de kleine. Denk aan een potje, luiers, speciale zwemluiers, zakjes om de luiers vervolgens in op te bergen, billendoekjes en bijvoorbeeld billencrème. Loop de spullen nog eens na, die je normaliter meeneemt wanneer je langere tijd bij anderen op bezoek gaat. Ook een emmer, losse washandjes, een badjas en bijvoorbeeld een universele badstop komen van pas op de camping. Vergeet daarbij niet voldoende kleding mee te nemen. De kleding van je baby zal snel vuil worden. Daarbij wil je de kleding van je kind aan kunnen passen op de temperatuur buiten; deze kan sterk variëren in verschillende Europese landen. 


Slaapspullen voor de kleine op een camping 

In de nacht heeft je kleintje baat bij een speen, een eigen matrasje, een campingbedje, een deken, een slaapzak en natuurlijk zijn of haar favoriete knuffel. Je kunt voor zowel een zomer- als winterslaapzak kiezen, afhankelijk van de bestemming van je reis. Houd er rekening mee dat het ook in landen als Frankrijk en bijvoorbeeld Zwitserland sterk afkoelt in de nacht. Het kan een reden zijn om beide modellen slaapzakken voor je baby mee te nemen. 

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page