top of page
  • Foto van schrijverDaan

CYBEX lanceert de Anoris T2 i-Size autostoel met airbag

Is er iets beters dan "zeer goed" als het gaat om design, veiligheid en functionaliteit van kinderautostoelen? Voor CYBEX, een pionier op het gebied van kinderveiligheid, is het antwoord op deze vraag volmondig ja. Na de succesvolle lancering van 's werelds eerste kinderautostoel met een geïntegreerde airbag voor het hele lichaam in 2021 - de Anoris T i-Size - die door de ADAC werd bekroond als testwinnaar met een algemene beoordeling van 1,5 "zeer goed", zette CYBEX zich vastbesloten in om hun innovatie verder te ontwikkelen. Het resultaat: de in mei dit jaar geïntroduceerde Anoris T2 i-Size!
Sfeerbeeld van de Cybex Anoris T2 nieuwe kinder autostoel met airbag


Betere veiligheid voor kinderen in de auto: een toekomst met airbags

 

Net als zijn voorganger zorgt de Anoris T2 i-Size voor uitgebreide veiligheid voor kinderen tijdens elke fase van hun reis. "Airbags beschermen volwassenen al tientallen jaren in voertuigen. Ze zijn onmisbare veiligheidsvoorzieningen geworden, waardoor het vrijwel onmogelijk is om een auto te kopen zonder airbag," benadrukt Martin Pos, oprichter van CYBEX. "Voor ons was de volgende logische stap om een bijbehorende airbag voor het hele lichaam te ontwikkelen die maximale veiligheid biedt aan kinderen in de auto. Dit is met name belangrijk omdat studies over kinderzitveiligheid aantonen dat ongeveer 80%¹ van de ouders hun kinderen voorwaarts gericht laat reizen, zelfs wanneer ze jonger zijn dan twee jaar, waardoor de veiligheid van hun kind met ongeveer 50% vermindert."


De geïntegreerde airbagtechnologie in de Anoris T2 i-Size biedt tot 50% meer veiligheid in het geval van een frontale botsing dan conventionele kinderautostoelen voorwaarts gericht met een 5-puntsgordelsysteem.² De airbag blaast binnen milliseconden op tot een C-vorm rond het impact schild, wat ook optimale bescherming biedt voor het hoofd en de nek. De krachten worden over het hele lichaam verdeeld daardoor blijft het kind stevig op zijn plaats.Kindje vrolijk en veilig in auto in cybex anoris t2 autostoel met airbag

Langdurige veiligheid

 

"Bij CYBEX zijn we niet bang om de status quo uit te dagen, zelfs niet als we zelf de norm hebben gesteld..."

... benadrukt Martin Pos. Daarom biedt de nieuwe Anoris T2 i-Size uitgebreide bescherming voor kinderen van 15 maanden tot 7 jaar wanneer ze voorwaarts gericht reizen. Het voordeel? Jouw kleintjes hebben drie jaar groeiruimte ten opzichte van de meeste conventionele kinderautostoelen en één jaar meer dan in het vorige model.Bewegingsvrijheid en extra beenruimte

 

Naast het veiligheidsaspect scoort de Anoris T2 i-Size ook hoog op intelligent en ergonomisch ontwerp. Deze kinderautostoel is uitgerust met een compact One-Click impact schild dat kleiner is dan zijn voorganger. Door een afstandhouder wordt het gewicht van het impact schild niet langer gedragen door het kind, wat resulteert in een hoger comfortniveau. Dit maakt niet alleen het in- en uitstappen gemakkelijker, maar garandeert ook een verbeterde gebruikerservaring.


Over Cybex


Veiligheid, innovatie en lifestyle hebben bij CYBEX de hoogste prioriteit. Het in Duitsland gevestigde bedrijf ontwikkelt producten die het dagelijks leven veiliger en comfortabeler maken voor ouders en kinderen. Alle producten volgen het CYBEX D.S.F. innovatieprincipe, een unieke combinatie van onmiskenbaar design, de hoogste veiligheidsnormen en slimme functionaliteit - "For all tomorrow's people". Ontdek zelf meer over het bedrijf op de website van Cybex.

 


Je shopt de Cybex Anoris T2 i-Size o.a. bij:
Binnenkort is 'ie bij meer winkels verkrijgbaar, die zullen we hier dan meteen vermelden.
 

Discussieer mee


Wat vind jij er zelf van? Gave autostoel en helemaal super zo'n veilige airbag, of vind je het misschien maar wat overdreven? Laat het weten via de reacties hieronder! En, ontdek hier onze pagina over autostoeltjes. ¹ Gebaseerd op gegevens van ongeveer 10.000 kinderen en autostoelgebruik door Child Seat Safety Ltd, Verenigd Koninkrijk, over de periode 2013-2023.


² In vergelijking met een voorwaarts gerichte kinderautostoel bij een frontale botsing, volgens interne tests die voldoen aan de criteria van de ADAC frontale botsingstest 2023.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page