top of page
  • Foto van schrijverSandra

3 tips voor het kopen van baby- en kindersokken

Een boxpakje of kledingsetje met hippe print voor een baby? Check! Een stoere ribbroek met blouse voor een wat oudere jongen of een schattig jurkje voor een meisje? Check! Outfit compleet? Ja, toch? Nee, eigenlijk niet dus. Sokken vormen namelijk naast de bovenkleding ook echt een belangrijk onderdeel van een complete outfit. Helaas wordt de functie ervan nogal eens onderschat. Ouders pakken vaak op goed geluk maar wat uit de kast, zonder er veel aandacht aan te besteden. Tijd om dit anders aan te pakken. Daarom vind je hieronder nuttige info en drie handige tips voor het kopen van nieuwe baby- of kindersokken.
Baby op dekentje met rompertje en witte sokjes


Het belang van baby- of kindersokken


Baby- en kindersokken vormen echt een onmisbare toevoeging aan iedere kinderoutfit. Ten

eerste omdat ze ervoor zorgen dat de voetjes van je kleintje goed beschermd tegen kou zijn. Ditis vooral het geval bij baby’s die nog geen schoenen dragen. Is je kindje de babyfase voorbij en loopt hij of zij al? Dan hebben sokken weer een andere functie, zelfs al bij de eerste stapjes achter een loopwagentje. Ze beschermen de nog tere kindervoeten namelijk ook tegen de wrijving en irritaties die schoenen veroorzaken. Nu de laatste jaren steeds meer mensen het belang van baby- of kindersokken inzien, worden deze steeds modieuzer en comfortabeler.


Maar, hoe koop je nou de juiste kindersokken? Dat ontdek je hieronder in onze drie handige tips.Tip 1: Let op de pasvorm


Voor een goede pasvorm is het allereerst belangrijk dat de sok in vorm gebreid is. Een rondgebreide sok sluit mooi aan bij de tenen en blijft goed zitten rond de hiel. Een elastische zoom voorkomt dat de bovenkant snel afzakt.


Sokken kun je in allerlei prijsklassen vinden. Dure merken schermen er vaak mee dat hun sokken écht de beste pasvorm hebben. Toch hoef je voor sokken met een goede pasvorm zeker geen vermogen neer te leggen. De goedkope kindersokken van Zeeman bijvoorbeeld zijn basic, maar zitten prima. Zeker voor kinderen die hard groeien en hun sokken nogal wat te verduren geven tijdens het spelen, zijn ze een goede keus.


Tip 2: Koop de juiste maat


Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de sokken de juiste maat hebben. Een te kleine sok glijdt snel van de voet af. Van een te grote sok kan de stof dubbel gaan zitten. In beide gevallen ontstaat er wrijving in schoenen en kunnen voetjes beschadigen. De maten van babysokken zijn vaak aangegeven in leeftijd. Voor wat oudere kinderen geldt eenvoudig dat de sokmaat gelijk is aan de schoenmaat.


Tip: Wil je snel weten of een sok zal passen? Draai de sok van het teen- tot aan het hielstuk om de gebalde vuist van je kind heen. Past de sok daaromheen, dan past hij ook om de voet. Ga bij twijfel altijd voor de grotere maat!

Tip 3: Kies de juiste type stof


Tot slot is het ook goed om te letten op de materiaalkeuze. De materiaalmix bepaalt mede het draagcomfort en de slijtvastheid. Zo bestaan sokken vaak grotendeels uit katoen. Dit blijft lang mooi doordat het slijtvast is, laat de voeten goed ademen en geeft ook een fijn zacht gevoel. Polyester is ook sterk en laat sokken snel drogen, maar hier kunnen voeten sneller in gaan zweten. Elastaan tot slot zorgt voor een goede rek en pasvorm.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page