top of page

Advies voor de beste hoogslaper

Kindje op Flexa Popsicle Hoogslaper met Opbergtrap Kiwi in luxe kinderkamer.jpg

Een hoogslaper of een half hoogslaper is een te gekke manier om in een kleine kinderkamer op slimme wijze de ruimte extra goed te benutten. Je creëert met een hoogslaper niet alleen een extra leuk kinderbed om in te slapen, maar je kan de ruimte onder het bed gebruiken hoe je zelf wilt.  Bijvoorbeeld als heerlijke speelruimte voor het kind, of handige opbergruimte voor al het speelgoed van het kind. Wil je meer weten en ben je benieuwd naar de top 5 mooiste halfhoogslapers en de top 5 hoogslapers van dit moment? Lees dan lekker verder!


Wat is een hoogslaper?

 

De naam verklapt het natuurlijk al grotendeels: een hoogslaper is een bed waarin je op een hogere hoogte dan een normaal bed slaapt. De hoogte van een hoogslaper verschilt, maar is meestal niet hoger dan 180 centimeter. Een halfhoogslaper is een soort tussenmaatje waarbij je een hoog bed hebt, maar een stuk minder hoog dan een echte hoogslaper. De meeste hoogslapers zijn zo'n 120 cm hoog.

Een hoogslaper is meestal een kinderbed. De meeste volwassenen zitten natuurlijk niet echt te wachten om eerst een trap op te moeten klimmen om te kunnen gaan slapen. Maar voor kindjes kan dit juist harstikke leuk zijn. Naast dat het extra knus is om op een hoog bedje te slapen, kunnen kindjes de ruimte onder het bed nu op allerlei manieren benutten.

Een (half) hoogslaper is daarom ideaal in huizen met kleine kinderkamers. Maar dit wil niet zeggen dat het niet leuk is in een grote kinderkamer, integendeel! Ook in grote kamers heb je net zo veel plezier aan een hoogslaper als kinderbed.

 

Verschillende typen hoogslapers

 

Hieronder zie je de verschillende (half) hoogslapers op een rijtje:

 

  • (Half) Hoogslaper met bureau

  • (Half) Hoogslaper met kast

  • (Half) Hoogslaper met bureau en kast

  • (Half) Hoogslaper met trapkast

  • (Half) Hoogslaper met opbergruimte

  • (Half) Hoogslaper met glijbaan


 

De ruimte onder een hoogslaper en een halfhoogslaper wordt vaak gebruikt als speelplek. Kinderen kunnen hier met een beetje creativiteit geweldige speelhuisjes van maken. Maar je kan er natuurlijk ook aan leren op een bureau, je kleren opbergen in een kast of het gebruiken als opbergruimte voor al het speelgoed. Bij een hoogslaper kan je aan een vast bureau werken, een half hoogslaper is hier te laag voor. Daarom hebben deze kinderbedjes meestal een uitschuifbaar bureau. En voor de echte waaghalzen zijn er zelfs hoogslaper en halfhoogslapers met een glijbaan!

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina leuke tips voor het kopen van een halfhoogslaper of een hoogslaper. Veel plezier!

Vanaf welke leeftijd hoogslaper?

Een hoogslaper als kinderbed is de opvolger van een peuterbedje. Dat betekent dat een half- hoogslaper geschikt is voor kindjes vanaf 6 jaar oud. Je moet natuurlijk ook niet vergeten dat een kindje zelfstandig het bed in- en uit moet kunnen klimmen. Het is daarom echt niet verstandig om te vroeg te beginnen met een (half) hoogslaper.

 

Hoe hoog plafond voor een hoogslaper?

 

De hoogte van een hoogslaper verschilt, maar is meestal niet hoger dan 180 centimeter.  Er moet natuurlijk naturlijk wel genoeg ruimte tussen het plafond en het bed zitten, anders kan jouw kindje er niet goed in slapen. Het wordt meestal aangeraden om 75 centimeter ruimte over te houden tussen het plafond en het matras.

De meeste oude huizen hebben een plafondhoogte van 240cm, nieuwbouwwoningen 250 cm. Een hoogslaper is daarom meestal zo'n 1,65 tot 180 cm hoog.

Bij een halfhoogslaper hoef je je geen zorgen te maken over de hoogte van het plafond. Half hoogslaper zijn meestal zo'n 120 cm hoog.

Wat zijn de afmetingen van een half- hoogslaper?

 

Een (half) hoogslaper is een kinderbed, en een kinderbed is bijna altijd 90x200 centimeter. Hieronder vind je een overzicht van de afmetingen van bedjes voor kinderen:

 

  • Afmetingen wieg: 40x80 of 40x90 cm

  • Afmetingen ledikant: 60x120 cm

  • Afmetingen peuterbed (of juniorbed): 70x140 of 70x150 cm

  • Afmetingen kinderbed (of tienerbed): 90x200 cm

Direct naar de aanbiedingen?

Wat is een half- hoogslaper?
Verschillende typen hoogslapers
Wat zijn de afmetingen van een half- hoogslaper?
Hoe hoog plafond voor een hoogslaper?
Vanaf welke leeftijd hoogslaper?
Kindje voor haar hoogslaper in rommelige kamer - foto van bruce mars
Half hoogslaper top 5

De top 5 mooiste halfhoogslapers

Via de links bij de producten kan je de halfhoogslapers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

5. Cabino Beau

De Cabino Beau is een leuke complete halfhoogslaper met een bureau, een kastje én de lattenbodem. Het bureau staat op wieltjes en is dus uitschuifbaar. Als je kindje hem niet gebruikt schuif je hem zo terug en bespaar je lekker wat ruimte in een kleine kinderkamer.

Je kan zelf kiezen hoe je hem indeelt, dus met het trapje of het bureau links. Op die manier past hij goed in veel kinderkamers. 

Volgens de ervaringen van verschillende eigenaren is het in elkaar zetten verassend makkelijk. Pas er wel op dat je voorzichtig schroeft met de accuschroevendraaier om te voorkomen dat het spaanplaat breekt.

Matrasmaat: 90 x 200 cm

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

Cabino beau halfhoogslaper wit met bureau en kast in kinderkamer.jpg
5. Cabino Beau​

4. Vipack Pino

Deze leuke half hoogslaper Pino van Vipack is beschikbaar met glijbaan en zonder glijbaan. Zo'n halfhoogslaper met glijbaan vinden wij en vooral de kids helemaal te gek, maar je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben in de kinderkamer.

De Pino is een kwalitatief prima kinderbedje, geleverd inclusief lattenbodem. Onder het bedje is alle ruimte om lekker te spelen. In elkaar zetten is niet moeilijk, maar de gebruiksaanwijzing is niet super duidelijk dus het is raadzaam om hier even rustig de tijd voor te nemen.

Matrasmaat: 90 x 200

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

Vipack Pino Halfhoogslaper Met Glijbaan Grijs in kinderkamer met knuffels.jpg
4. Vipack Pino

3. Bopita Lisa

Deze halfhoogslaper van Bopita komt uit de herkenbare Lisa collectie. De scheve poten van blank hout zorgen samen met het witte MDF voor een sierlijke uitstraling. Het is echt een originele halfhoogslaper vergeleken met de andere bedjes in dit overzicht.

Het leuke ontwerp komt mede doordat het trapje in het midden geplaatst is. Dit vinden we voor het spelen onder de half hoogslaper wel een nadeel. Samen met de scheve poten is het geheel hierdoor wat minder 'open'. Toch denken we wel dat je hier hierdoor misschien ook wel juist een extra knus plekje kan creeren.

Matrasmaat: 90 x 200

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

Bopita Lisa Halfhoogslaper Wit + Naturel in kinderkamer met blauwe muur.jpg
3. Bopita Lisa

2. LIFETIME Kidsrooms

Deze half hoogslaper van LIFETIME Kidsrooms is qua formaat en kwaliteit vergelijkbaar aan die van Flexa. Het ontwerp is wat stoerder, en je kan hem bijvoorbeeld ook krijgen in een whitewash versie. Ook bij deze halfhoogslaper is het leuke dat je hem op veel manieren naar je eigen smaak samen kan stellen.

Zo is het bedje natuurlijk verkrijgbaar in meerdere kleuren, maar je kan hem ook afmaken met een trapkast of je kan er een compleet speelhuisje met dak en raampjes van maken. Hoe leuk! Ook al zal dat in de meeste kinderkamers niet passen...

Iets toegankelijkere opties zijn er in een rechte of schuine trap, waarbij je zelf kan kiezen of je hem links of rechts wilt hebben.

Matrasmaat: 90 x 200

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

LIFETIME Kidsrooms Halfhoogslaper in kinderkamer met schuine trap en bureau.jpg
2. LIFETIME Kidsrooms

1. Flexa White

 

Flexa moet je niet verwarren met de verf. Het is een groot Deens merk gespecialieerd in kwalitatief premium kindermeubelen. Deze halfhoogslaper komt uit hun White versie. Het is een stevig bed gemaakt van MDF en poten van massief berkenhout. 

Het leuke van de bedjes van Flexa is dat je ze goed kan customizen. Zo is deze half hoogslaper verkrijgbaar met een rechte trap, of met een schuine trap. Extra fijn is dat de trap voorzien is van anti slip. 

Zoals je op de foto ziet heeft flexa allerlei leuke items gemaakt om de half- hoogslapers om te toveren tot een speelhuisje. Zo kan je verschillende nishutten en speelgoerdijenen er los bij bestellen.

Matrasmaat: 90 x 200

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

Flexa White Halfhoogslaper Rechte Trap met speeltent in kinderkamer.JPG
1. Flexa White
Hoogslaper top 5

De top 5 mooiste hoogslapers!

Via de links bij de producten kan je de hoogslapers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

5. Bopita Combiflex

De Bopita combiflex hoogslaper kan je in verschillende vormen verkijgen: als halfhoogslaper, hoogslaper of als XL hoogslaper. Op de afbeelding hiernaast zie je de XL versie, die nog net even wat hoger is dan de standaard hoogslaper. De trap kan zowel links als rechts, en is verkrijgbaar als rechte en schuine variant.

Het kinderbed is gemaakt van beukenhout voor de belaste delen en MDF voor de plaatdelen. Wat een leuk detail is aan de trap, is dat deze voorzien is van uitsparingen zodat een kindje hem goed stevig vast kan pakken.

Matrasmaat: 90 x 200 cm

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

Bopita Combiflex Hoogslaper XL Trap Recht Wit met bureau in blauwe kinderkamer.jpg
5. Bopita Combiflex

4. Lifetime Kidsrooms

Deze LIFETIME Kidsrooms hoogslaper is de hoge versie van hun halfhoogslaper. Een lekkere stevige hoogslaper met een stoere uitstraling, verkrijgbaar in gelakt hout of whitewash. Natuurlijk kan je ook deze kinderbedjes op veel manier naar je eigen wensen samenstellen.

Het leuke bij een hoogslaper is natuurlijk de trap. Lifetime heeft voor deze hoogslaper een toffe boekenkast trap gemaakt. Deze trapkast kan je er gewoon naast zetten en heeft onder de treden en vanuit de open zijde genoeg ruimte om spulletjes in op te bergen.

Matrasmaat: 90 x 200

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

Lifetime kidsrooms hoogslaper whitewash met boekenkasttrap.jpg
4. Lifetime Kidsrooms​

3. Flexa Classic Casa

De Flexa Classic Casa hoogslaper is een complete hoogslaper inclusief sofabedje, speelgoedkist en bureau. De ruimte wordt zo praktisch ingedeeld en geeft een heerlijk plekje voor kindjes om te spelen en leren.

Het zwevende bureautje neemt weinig ruimte in zodat er ook nog een stoeltje bij kan. Zo kan er echt onder het bed gewerkt worden aan de mooiste knutselwerken of natuurlijk het huiswerk. Het sofabedje kan je makkelijk inklappen zodat het een bankje wordt. Je kan deze items uit de Casa module ook los kopen, of op die manier alleen voor de hoogslaper gaan.

Matrasmaat: 90 x 200

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

Flexa Classic Casa Hoogslaper Schuine Trap Whitewash.jpg
3. Flexa Classic Casa

2. Vipack Pino

 

De Vipack Pino heb je in het overzicht met de halfhoogslapers misschien al gezien als toffe halfhoogslaper met glijbaan. Hier zie je de hoogslaper variant, die je ook op veel manieren heel bijzonder kan maken.

Dit is één van de uitgebreidste versies met een voor ons heel verassende indeling met de trap in het midden. Dit zorgt op een slimme manier voor een handige indeling van het bureau en het kastje achter de trap. Aan de rechterkant heb je een heerlijk zitplekje. Als er een vriendje komt logeren klap je dit zitje eenvoudig om tot een lekker bedje.

Matrasmaat: 90 x 200

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

Vipack Pino Hoogslaper + Bureau + Zetelbed Wit in kinderkamer.jpg
2. Vipack Pino

1. Flexa Popsicle

De Popsicle serie is echt een unieke design serie kinderbedden, van leuke eenpersoonsbedjes tot hoogslapers. Hier zie je de Flexa Popsicle hoogslaper uitgebreid met kasten en een schuine trap. Maar je kan het bed op veel meer verschillende manieren indelen; bijvoorbeeld met een zitje, logeerbedje en / of bureau.

De bedden zijn zoals je van Flexa mag verwachten zeer kwalitatief gebouwd, maar ze zijn dan ook helaas niet voordelig. Ook heb je beperkt keuze uit de verschillende kleuren. Dit vinden wij geen probleem, want het zijn juist heel goed bedachte kleurencombinaties. Omdat het best een hoge hoogslaper is, is de aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar.

Matrasmaat: 90 x 200

Inclusief lattenbodem: ja

Inclusief matras: nee

Kindje op schuine trap van flexa popsicle hoogslaper kinderbed.JPG
1. Flexa Popsicle
bottom of page