top of page
  • Foto van schrijverDaan

Dit autostoeltje komt als gevaarlijk uit de test van de ANWB!

Bijgewerkt op: 8 sep. 2023

Jaarlijks test de ANWB uitvoerig een aantal autostoeltjes. De publicatie van de test van 2021 komt pas uit op 25 mei, maar de ANWB waarschuwt nu al voor een autostoeltje met een ernstig defect: de Chicco Kiros i-Size met bijbehorend onderstel.


Het Kiros I-size autostoeltje van Chicco is zo gevaarlijk dat het geen goede bescherming biedt bij zowel een frontale- als een zijdelingse botsing. Dit wordt verzaakt doordat de verbinding tussen het Isofix onderstel en het autostoeltje het laat afweten, met als gevolg dat het autostoeltje losschiet!


De ANWB waarschuwt zeer terecht om het autostoeltje niet te gebruiken in combinatie met het Isofix onderstel! Je kan het stoeltje nog wel veilig gebruiken door het direct te verbinden met behulp van de autogordels. Chicco heeft inmiddels een terugroepactie aangekondigd. Lees hier het artikel over de botsproeven van de ANWB bij de Telegraaf.


Stuur dit artikel door naar familie en vrienden, die mogelijk in het bezit zijn van het Chicco Kiros iSize autostoeltje. Ben je nog op zoek naar een autostoeltje en heb je advies nodig? Kijk dan snel op onze autostoeltjes pagina, met onder andere de Autostoel top 10!Bekijk hieronder het filmpje van de Duitse zusterorganisatie van de ANWB over de botsproef met de Chicco Kiros i-Size.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page