top of page
  • Foto van schrijverDaan

Zo organiseer je het perfecte kraamfeest

Een kraamfeestje zien we steeds vaker voorbij komen als vervanging van alle losse kraambezoekjes. Zeker wanneer je een grote familie of vriendenkring hebt, kan een kraamfeest een goede oplossing zijn. In dit artikel geven we je leuke en gemakkelijke tips om het perfecte kraamfeestje te organiseren!
4 baby's vieren feest met cupcakes en slingers


Waarom een kraamfeest geven?

Door een kraamfeest te organiseren zorg je voor meer rust en heb je een stuk minder losse bezoekjes in je kraamperiode. Je nodigt alle visite op hetzelfde moment uit tijdens het kraamfeest en voorkomt zo dat je de hele kraamperiode van visite naar visite moet plannen.  Ook heb je op die manier maar een keer de drukte en hoef je niet de hele kraamperiode met de feestversiering en beschuit met muisjes in huis te zitten. Zo zorg je voor jezelf, je baby en je partner dat er genoeg rust gecreëerd wordt in de eerste weken na de geboorte om te kunnen wennen aan de nieuwe situatie met een baby.


Wanneer een kraamfeest organiseren?

Een kraamfeest organiseer je meestal tussen de vier en acht weken na de geboorte. Op dit moment is je baby nog echt klein, maar ben je zelf vaak alweer redelijk opgeknapt na de bevalling. Vaak heb je wat meer energie om wat uurtjes te kletsen met je naasten. Bij het organiseren begin je natuurlijk bij de uitnodiging. Het handigste is om dit direct met het geboortekaartje mee te sturen. Je kunt het op een los kraamfeest kaartje doen, maar het is ook een goede oplossing om het in het geboortekaartje zelf te laten drukken. Vergeet hier zeker ook geen eindtijd bij te vermelden!


Begin op tijd!

Het beste kun je voor je bevalling al beginnen met het plannen en organiseren van je kraamfeest. Het scheelt je veel stress als je het grootste gedeelte van het kraamfeest voor de bevalling al afgevinkt hebt. Bedenk eerst of je het thuis wilt vieren of op een andere locatie. Zorg dat je dit vooraf goed afspreekt en ook al vastgelegd hebt.

 

Je kan ook nadenken over het kraamcadeau. Het is natuurlijk harstikke leuk om van iedereen allerlei verschillende kraamcadeau ’s te krijgen, maar misschien vind je het nog leuker om één groot gezamenlijk kado te vragen. Op die manier krijg je iets wat je zeker mooi vindt en goed kan gebruiken, en bespaar je zelf op een grote aankoop. Zo zou je bijvoorbeeld een kinderwagen of kinderstoel kunnen vragen.

 

 

Tijd voor het feest

Voor het feest zelf wil je natuurlijk dat het er leuk en gezellig uit ziet. Je kunt erg veel leuke feestversiering vinden met een geboorte thema om de ruimte leuk aan te kleden. Ook is het leuk om wat babyfoto's uit te printen en deze in de ruimte neer te zetten.

 

Qua hapjes is het natuurlijk leuk om een roze of blauw thema aan te houden. Je kunt hier veel kanten mee op en er een high tea van maken waar iedereen gewoon zijn eigen drinken en eten kan pakken.

 

Om het voor jezelf zo rustig mogelijk te houden, kun je het beste iemand vragen om je te helpen met de organisatie zodat jij rustig met iedereen kunt praten. Het kan ook fijn zijn om je bevallingsverhaal centraal te vertellen en vergeet verder ook zeker niet om een rustige plek voor je baby te creëren waar hij of zij even neergelegd kan worden.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page