top of page
  • Foto van schrijverDyantha

Waar let je op bij de aanschaf van een goede luiertas?

Als kersverse ouder komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Vooral op het moment dat je voor het eerst met je baby naar buiten gaat of nog spannender, op visite of naar de stad. Het is dan namelijk essentieel dat je alles wat je nodig hebt bij je hebt én gemakkelijk kunt pakken. Een goede luiertas is dan ook onmisbaar als je het ons vraagt. Deze tassen zijn namelijk speciaal ontworpen om op een makkelijke manier alles mee te kunnen nemen, zonder dat je in een onhandige tas moet zoeken naar een schone luier, billendoekjes of de fles. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het vinden van de juiste luiertas voor al je benodigdheden best een uitdaging kan zijn, delen we graag een aantal tips met je, zodat het vinden van de juist luiertas een stuk makkelijker wordt.
Moderne moeder in de stad met kinderwagen draagt een luiertasFunctionaliteit en grootte

We snappen heel goed dat een luiertas niet alleen praktisch moet zijn, maar ook mooi. Toch is het vooral belangrijk om te kijken naar het formaat van de tas en ook de functionaliteit, voordat je je bezighoudt met de kleur of stijl van de tas. Belangrijk is namelijk dat je alles mee kunt nemen voor je baby. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar het formaat en met name ook naar de indeling van de tas. Heeft de luiertas verschillende vakken voor de luiers, billendoekjes, speen en andere dingen en heeft de tas ook een apart vak voor bijvoorbeeld vieze spullen of een vak om de fles een tijdje warm te kunnen houden? En, heeft de tas een prettige opening waardoor je makkelijk bij je spullen kan? En, blijft je tas hierbij zelfstandig rechtop staan?


Je zult zien dat wanneer je kiest voor een tas waar alles in past en die ook praktisch is ingedeeld, je hier een hele hoop plezier aan gaat beleven.


Duurzaam materiaal

Een goede luiertas moet lang meegaan, dus duurzaamheid is wel iets om rekening mee te houden. Een luiertas is bij uitstek een item waar je niet voorzichtig mee om zal gaan. Deze zal dus een hoop te verduren krijgen. Kijk daarom bijvoorbeeld naar het materiaal, maar ook hoe stevig de tas is. Dit kan je in de winkel zelf voelen. Online is het belangrijk om goed op de reviews te letten; zo kom je makkelijk achter de ervaring van andere ouders.


Wat ook handig is, is om te kijken naar een luiertas die waterdicht is. Zo hoef je niet bang te zijn dat je spullen nat worden, bijvoorbeeld op het moment dat het een keer spontaan begint te regenen.


Comfort

Een luiertas moet natuurlijk niet alleen praktisch zijn qua indeling, maar ook makkelijk zijn mee te nemen en ook fijn te dragen zijn. Nu zal je een groot deel van de tijd de luiertas aan de kinderwagen hebben hangen, maar het kan ook zijn dat je de tas toch liever over je schouders of op je rug draagt. Zorg er daarom ook voor dat de luiertas is voorzien van verstelbare riemen en gevoerde schouderbanden heeft. Zo kun je de tas volledig op jouw lichaam en houd afstellen en krijg je geen zere rug, schouders of nek wanneer je deze gedurende een langere periode draagt.


Om deze reden is de luiertasrugzak de laatste jaren heel populair geworden. Waar men vroeger - en dan voornamelijk de dames - gebruik maakte van een verzorgingstas met een schouderband, is het nu helemaal hip om voor een stoere rugzak te kiezen. Een stuk comfortabeler. En ook een stuk prettiger om te dragen door de vader. De goede ontwikkeling dat mannen steeds meer aanwezig worden in de opvoeding van kinderen zie je dus ook terug in de productontwikkeling.


Stijl en design

Natuurlijk snappen we dat je er ook goed uit wilt zien. Gelukkig is dit tegenwoordig geen enkel probleem meer. Er zijn namelijk zoveel soorten luiertassen te koop, dat er altijd wel een model is dat niet alleen praktisch gezien ideaal is, maar ook qua stijl en ontwerp precies past bij wat jij zoekt. Zo vind je naast de wat meer goedkopere budgetmodellen, ook hele coole versies van de bekende merken.


Check vooral eens onze top 10 luiertassen van dit moment, zo vind je op een leuke manier snel jouw favoriet!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page