top of page
  • Foto van schrijverSandra

Tips om met een baby in een appartement te wonen

Het starten van een gezin is een mooie tijd. Je hebt misschien al een aantal kinderen of staat op het punt om een baby te krijgen. Je wilt dan natuurlijk genoeg ruimte hebben om te leven. Met voldoende ruimte kan het hele gezin comfortabel leven. Je hoeft je geen zorgen te maken of zelfs te denken aan het kopen van een ander huis. Er zijn genoeg andere mogelijkheden beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rent apartment Amsterdam of een andere stad. Hoewel het appartement niet zo groot is als een huis, kun je je ruimte slim maximaliseren. Zo kun je comfortabel met je kleintje samenleven. Het ombouwen van een appartement tot een woning met een kinderkamer kan een stressvolle taak zijn. Je hebt misschien het gevoel dat er geen ruimte voor jezelf is. Je moet echter je persoonlijke ruimte definiëren. Vervolgens moet je spullen zoals een babybedje vinden dat geschikt is voor de grootte van je appartement. Als je niet weet waar je moet beginnen om een ​​comfortabele kinderkamer in je appartement te creëren, volg dan de onderstaande tips.



Maak je appartement kindveilig


Zorg ervoor dat je huis veilig is door alles weg te doen dat je baby zou kunnen schaden. De kans is groot dat je kind binnen een jaar na de geboorte op de grond kruipt of zelfs al zelfstandig gaat staan. Het is belangrijk dat je appartement veilig genoeg is voor je baby om te spelen zonder gewond te raken. Je kunt je huis kindveilig maken door medicijnen, schoonmaakmiddelen en andere gevaarlijke items buiten het bereik van het kind houden. Installeer vervolgens opvulling voor de hoeken van de tafels en andere meubelstukken. Bedek alle stopcontacten met plastic pakkingen. Het is ook noodzakelijk om babyhekjes voor de balkondeuren te plaatsen.



Gebruik creatieve opslag


Je ruimte is misschien beperkt, maar dat betekent niet dat je geen plezier kunt hebben met opbergoplossingen. Bedenk wat je in de woonkamer moet bewaren en vind dan manieren om ze creatief op te bergen. Gebruik manden en bakken of lege dozen als opbergbakken voor bijvoorbeeld speelgoed of boeken. Vervolgens kun je ze onder bedden of dressoirs plaatsen om rommel uit het zicht te verbergen. Als je een grote kast hebt, overweeg dan om planken of ophangstangen op te hangen, zodat je ze als opslag kunt gebruiken in plaats van ze altijd leeg te laten staan. Als er geen kast is, gebruik dan een over-de-deur schoenenopberger om extra spullen op te hangen, zoals mutsen en wanten.



Gebruik ruimtebesparend meubilair


Als je in een klein appartement woont, kan het moeilijk zijn om meubels te vinden die in je woonruimte passen. Er zijn echter veel opties voor kleine ruimtes. Gebruik converteerbare meubels zoals stoelen die kunnen worden ingeklapt of banken die ook dienst kunnen doen als uitschuifbedden voor gasten. Je kunt opbergpoefs ook gebruiken als nachtkastjes of zelfs kleine dressoirs waar je indien nodig extra kleding of dekens kunt opbergen. Zo heb je meer ruimte voor andere dingen in huis zonder dat je aan comfort inboet. Je kunt beter investeren in multifunctionele meubelen. Je kunt bijvoorbeeld een kleed tafel aanschaffen die je kunt gebruiken om op te zitten. Zo hoef je sommige meubels niet aan te schaffen. Het kan niet alleen ruimte besparen, maar het kan ook geld besparen. Wat je nodig hebt is alleen creativiteit om je appartement om te toveren tot een gezellige kinderkamer. Zo kun je gelukkig en comfortabel met je baby samenleven!



Klein appartement slim ingedeeld met handige meubels

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page