top of page
  • Foto van schrijverDyantha

Review: wat vinden wij van de nieuwe Rookie Affinity draagzak?

Bijgewerkt op: 12 dec. 2023

Wij zijn al een tijdje erg fan van de draagzakken van Rookie. Het is een hip merk, dat veel liefde voor ouders en kind uitstraalt. Het Premium model is hun meest bekende en het populairste model. Wij gebruiken deze zelf dan ook met veel plezier als onze dagelijkse draagzak. We waren dan ook blij verrast dat we het verzoek kregen om hun nieuwste model draagzak te testen: de Affinity. Hieronder lees je onze ervaring, veel leesplezier!EXTRA LEUK > Wij hebben wat gaafs geregeld voor onze vaste bezoekers: met de code SUPERBABY krijg je 10% korting op je aankoop bij Rookie!

Over Rookie


Rookie is een jong Duits bedrijf, dat pas in 2018 is opgericht. Het doel van Rookie is om consumenten baby producten van hoge kwaliteit te bieden, afkomstig uit een bewuste en duurzame productie, zonder afbreuk te doen aan ontwerp en functie. En, dat merk je!


Wat wij leuk vinden aan Rookie, is de transparantie en persoonlijke manier waarmee ze ondernemen. Het team van Rookie staat veel op de voorgrond; in bijvoorbeeld de afbeeldingen, instructievideo’s, socials en nieuwsbrieven. Hierdoor komt de liefde voor ouder en kind goed over, en merk je dat ze echt trots zijn op waar ze mee bezig zijn.


Naast draagzakken, heeft het merk onlangs ook hun allereerste luiertas geïntroduceerd. Als je hier meer over wilt weten, neem dan eens een kijkje op onze luiertas pagina.


Rookie’s draagzakken


Rookie heeft drie verschillende draagzakken:Van links naar rechts: Rookie Premium, Konnekt & Affinity


De Premium is Rookie’s bekendste model. Het is een eenvoudige draagzak met een fris design, dat heel erg prettig is om dagelijks te gebruiken. Je gebruikt hem als een buikdrager, en hij is geschikt voor baby’s tot peuters van 3,5 tot 15 kilogram.


De Konnekt is de uitgebreidere versie van de Premium. Deze draagzak kan je zowel als buikdrager en als rugdrager gebruiken. Hierbij wordt hij gekenmerkt door dezelfde eenvoud en gebruiksgemak als de Premium draagzak. En, ook deze draagzak is geschikt voor kindjes van 3,5 tot 15 kilogram.


De Affinity is Rookie’s nieuwste toevoeging aan het assortiment, en hier wordt het meteen een stuk speelser. Het is namelijk een hele bijzondere variant op de Konnekt draagzak. Je kan hem gebruiken als buik- en rugdrager, en je moet de schouderbanden vastknopen. Onze ervaring met deze draagzak lees je hieronder.


Overigens heeft Rookie ook de Revolution draagzak, maar deze gaat langzaam uit het assortiment en vind je alleen nog maar in de outlet.
Rookie Affinity draagzakAlgemeen


Wij hebben de Affinity nu al een tijdje in gebruik, en onze belangrijkste conclusie is dat het een draagzak is voor diegene die op zoek is naar echt iets bijzonders. Wat meteen opvalt is de mooie, super zachte fluwelen stof en de grote strik. Dit geheel zorgt voor een toffe, stylish uitstraling waarmee je echt opvalt!


Je doet de draagzak makkelijk om, maar het vergt net even wat meer handelingen dan bij de Premium of de Konnekt. Allereerst doe je de draagzak om je middel met de handige klittenband. Vervolgens doe je de schouderbanden om, maar hiervoor heb je geen gespsluiting. Nee, je mag deze zelf vastknopen!


Het knopen is relatief eenvoudig, en het zorgt voor de leuke strik aan de voorzijde. Je kan zelf kiezen of je de schouderbanden kruislings of recht omdoet. Wij kozen er meestal voor om ze kruislings vast te maken, maar je komt er snel genoeg zelf achter wat je prettiger vindt.


Het leuke van dit systeem, is dat de draagzak hierdoor echt een toffe uitstraling krijgt. Het is namelijk een variant op de Mei-Tai draagzak. Mei-Tai draagzakken zijn een kruising tussen een draagdoek en een draagzak.


Maar, het nadeel is dus wel dat je net even wat langer bezig bent om de draagzak om te doen. Ook nemen de langere schouderbanden meer ruimte in. Hierdoor vinden wij hem persoonlijk wat minder geschikt voor het dagelijkse gebruik. Maarja... als je echt wat bijzonders wilt dan zal je op dit soort punten natuurlijk ook wel wat moeten inleveren.


De manier van dragen


Het leuke van de Affinity, is dat je hem zowel als normale buikdrager kan gebruiken, en daarnaast ook als rugdrager. Je kan hem niet met het gezichtje naar voren gebruiken op de buik.


Het dragen op de rug was voor ons nieuw, en dit vonden we echt een leuke mogelijkheid. Zeker als je kindje net als ietsjes groter is, kan hij of zij heerlijk met jullie avonturen meekijken. Het is wel iets wat je niet zomaar doet, het is echt een speciaal moment. Bijvoorbeeld als je samen in het park bent, aan het wandelen door het bos of met zonsondergang over het strand loopt. Wij zouden het zelf wat minder snel doen in een drukke stad of iets dergelijks.Het comfort van de draagzak


Niet onbelangrijk is de vraag: wat vonden wij van het draagcomfort van de Affinity? Het antwoord hierop is simpel, want de Affinity is super comfortabel om te dragen. De stof is lekker zacht, de heupband is lekker breed en de schouderbanden zijn lekker dik. Doordat je hem zelf kan strikken past hij altijd wel op jouw lichaam.


Dit geldt ook voor het draagcomfort van het kindje. Je hem eenvoudig aanpassen aan het lichaam van de baby. Dit doe je vooral aan de onderkant. Hier kan je met een simpel klittenbandsysteem het stuk tussen de beentjes smaller maken, door de stof eenvoudig in elkaar te schuiven. Zo zorg je er voor dat de beentjes van het kind niet te wijd uit elkaar komen te staan, en schuif je het juist weer wat verder uit elkaar naarmate je kindje groter wordt.


Verder heeft de Affinity ook een ingebouwde hoofdsteun die je ook kan gebruiken als afdekking tegen de zon. Leuk dat hieraan is gedacht, als hebben wij het zelf niet echt gebruikt.De Affinity delen met je partner


Wat fijn is aan het simpele design van de draagzakken van Rookie, is dat ze altijd geschikt zijn voor jou en je partner. Ze zijn echt one-size fits all, en dit geldt ook voor de Affinity. De heupband stel je eenvoudig in op jouw maat, net als de schouderbanden. De schouderbanden zijn lang genoeg om ze ook bij lange personen stevig vast te knopen.


Natuurlijk is de fluwelen stop in combinatie met de grote strik wel een beetje vrouwelijk. Dit maakt het wat ons betreft wat minder geschikt om te dragen door een man, al kan het natuurlijk wel. Maar, de kans bestaat dat jij als vader of als jouw partner liever niet met een fluwelen draagzak op pad gaan.Onze conclusie


De Rookie Affinity is echt wel een hele bijzondere draagzak. De opvallende fluwelen stof in combinatie met de grote geknoopte strik, zorgen voor een heel unieke uitstraling. Het is dan ook niet een draagzak die voor iedereen is weggelegd. Nee, de Affinity is vooral een draagzak voor ouders die op zoek zijn naar iets speciaals. Het knopen is eenvoudig, maar kost wel net even wat meer tijd en energie dan bij de Premium of Konnekt. Ook is het design vrouwelijk te noemen, waardoor niet iedere vader met deze draagzak zal willen lopen. Maar, de optie om hem als rugdrager te gebruiken zorgt wel voor extra mooie momenten tijdens jullie avonturen!EXTRA LEUK > Wij hebben wat gaafs geregeld voor onze vaste bezoekers: met de code TOPADVIES krijg je 10% korting op je aankoop bij Rookie!


Meer informatie en details vind je op de website van Rookie.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page