top of page
  • Foto van schrijverDaan

Review: Rookie draagzak wintercover

Als je graag met je baby in een draagzak samen op avontuur gaat, dan kom je er zodra het herfst wordt snel achter dat het best een beetje koud kan gaan worden voor je kindje. Als je een ruime jas hebt, dan kan je die lekker over jou en je baby heen dichtdoen. Maar, dat gaat vaak genoeg helemaal niet. Dan maar met de kinderwagen op pad, of zelfs helemaal niet de deur uit? Nee, natuurlijk niet! Hiervoor bestaan hele leuke wintercovers - een soort van jasjes die je over je kindje in de draagzak heen doet. Wij hebben de nieuwe van Rookie getest, en delen in deze blogpost review graag onze ervaring met je!EXTRA LEUK > Wij hebben wat tofs geregeld voor onze vaste bezoekers: met de code SUPERBABY krijg je 10% korting op je aankoop bij Rookie!
Rookie draagzak wintercover met hoes ligt op marmeren tafel


Wat is een wintercover voor een draagzak?


Misschien is het je nog niet helemaal duidelijk, dus eerst even kort een uitleg over een wintercover voor een draagzak. Een wintercover, draagcover, regencover of wintercape is een soort jasje voor een baby of kind dat in een draagzak op een buik zit. Dit zorgt er voor dat het kindje lekker warm blijft; beschermd tegen de kou en regen.


Je bevestigd de bovenkant van de wintercover aan de schouderbanden van de draagzak, en de onderkant klemt vanzelf over de voetjes van het kindje. Zo zit het kindje heerlijk warm. Lekker met zijn gezichtje tegen jouw warme borst aan, en nu ook met een lekkere warme rug.


In sommige gevallen kan je natuurlijk ook je jas over jullie beiden heen dichtdoen, maar in heel veel gevallen kan dit niet. Simpelweg omdat je jas niet ruim genoeg is. Er bestaan ook speciale draagjassen en jasverbreders, maar hier zijn wij geen fan van...
Lilly bij Daan in draagzak met Rookie wintercover beige


Rookie wintercover materialen & design


De Rookie wintercover heeft echt een eigen stijl en valt meteen op. De cover is verkrijgbaar in twee kleuren: beige en zwart.


De allerleukste feature vinden wij de zakken in de cover. Die zijn bedoelt voor de ouder. Zo kan jij lekker warm je handen in de draagzak stoppen. Dit is niet alleen heel comfortabel, maar vooral ook ontzettend knus zo tegen je kindje aan.


De riempjes aan de bovenkant geven de cover zijn eigen stijl, al kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen dit mooi vindt. Maar, ze hebben ook een functie! Hiermee kan je de over namelijk aantrekken, zodat het goed aansluit aan de baby.

De draagzak jas is gemaakt van vegan leer (PU) - lekker duurzaam dus! Dit materiaal is goed bestendig tegen wind en regen. Samen met de binnenkant van fleece zorgt het voor een heerlijk warm jasje. En geloof ons, die binnenkant is écht ontzettend zacht.


Met de grote capouchon kan je je kindje - als het nodig is - helemaal afsluiten van de buitenwereld. Die is lekker ruim, en blijft toch goed zitten.


Mocht het design van deze wintercover toch niet helemaal jouw stijl zijn, dan is er ook een simpelere versie van Rookie verkrijgbaar. Dit is meer een soort ruime jas, met wat minder verstelmogelijkheden. Je checkt deze hier.De Rookie wintercover gebruiken


Okay, de Rookie wintercover ziet er leuk uit, is lekker warm en kan tegen wind en regen. Maar, hoe bevalt 'ie in het dagelijkse gebruik?


Nou... heel goed!


Allereerst is het super simpel om de cover aan te trekken. Gebruiksgemak is ook de grootste reden waarom we enthousiast zijn over de draagzakken van Rookie, en we zijn dan ook blij om te merken dat dat voor deze cover ook geldt.


Voordat je de deur uitgaat, zorg je dat je baby lekker comfortabel in de draagzak zit. Vervolgens maak je de wintercover met eenvoudige drukknoopjes vast aan de schouderbanden van de draagzak. Dan doe je de cover over de beentjes van je baby, en klaar is Kees. Easy!


Je kan ook eerst de cover om de voetjes heen doen, en dan boven vastmaken - afhankelijk van wat je zelf prettig vindt.Lilly bij Daan in draagzak met Rookie wintercover en capuchon op - groot


Verstelmogelijkheden en leeftijd baby


Verder kan je de Rookie op een aantal manier verstellen. Bijvoorbeeld door de riempjes aan te trekken, maar ook door de ruimte bij de beentjes met drukknopen te verkleinen. Zo kan je er voor zorgen dat ie altijd goed aangesloten zit, zodat het lekker warm is.


Je kan de draagzak jas vanaf de geboorte gebruiken en hij is geschikt voor alle draagzakken van Rookie. Het lijkt ons dat hij ook voor andere merken draagzak geschikt is. Rookie zegt zelf dat hij tot zo'n 12 maanden oude baby te gebruiken is, maar wij hebben de cover toch echt getest bij onze dreumes van 20 maanden. En, dit ging harstikke goed. Fijn dus, want dit betekent dat je er lekker lang plezier van kan hebben.


De prijs


Op het moment van schrijven kost de Rookie wintercover €108,- Dit is natuurlijk een serieus bedrag, maar naar ons idee wel een goede investering als jij graag met je kindje in een draagzak buiten de deur bent. Het geeft je namelijk zo veel vrijheid en mogelijkheden!


Het zou echt zonde zijn als je door guur en koud weer minder de deur uit gaat, of met meer moeite moet doen met de kinderwagen. De wintercover zorgt er voor dat jij met jouw vertrouwde rookie draagzak door weer en wind kan gaan, gezellig samen met jouw kleine schatje!Meer info en details vind je op de website van Rookie!
Rookie draagzak wintercover beige buitenkant

Rookie draagzak wintercover beige binnenkant fleeceDisclaimer: Via de links kan je de wintercover verder bekijken en aanschaffen bij de webshop van Rookie. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page