top of page
  • Foto van schrijverSandra

Onderzoek NVWA: kwart onderzochte ledikanten ernstig onveilig!

Bijgewerkt op: 5 okt. 2021

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van 20 verschillende kinderbedden. Uit dit onderzoek is gebleken dat een kwart van de onderzochte ledikanten ernstige veiligheidsrisico's hebben. Een schrikwekkend hoog aantal!


De NVWA heeft 20 verschillende kinderbedden onderzocht van 20 verschillende fabrikanten.

5 van deze ledikanten worden gekenmerkt door ernstige veiligheidsrisico's. En daar blijft het niet bij. 3 andere kinderbedden uit de test hebben namelijk ook veiligheidsrisico's, maar dan gelukkig wel in mindere mate. Dat betekent dus wel dat bij elkaar 8 van de 20 kinderbedden niet als geheel veilig uit de test zijn gekomen. Dat is 40% van de onderzochte ledikanten!


Nu vraag jij je vast af, wat houdt zo'n veiligheidsrisico dan precies in? Bij een ledikant kan er een risico bestaan op hoofdletsel door vallen, beknelling van lichaamsdelen en zelfs verstikking. Bij een ernstig veiligheidsrisico kan het zo zijn dat de spijlen van het bedje te ver uit elkaar staan, waardoor ledematen of het hoofdje bekneld kunnen raken. Maar je kan ook denken aan een gebrek aan stabiliteit.


De NVWA heeft de verkoop van de onveilige kinderbedden verboden. Mocht je zo'n bedje thuis hebben staan, dan wordt het gebruik ervan ernstig afgeraden tot de leeftijd van 4 jaar.


Meer informatie over het onderzoek vind je op de site van de NVWA. De lijst met onderzochte kinderbedden vind je hier.


Gelukkig is er ook goed nieuws. Geen van de ledikanten uit onze ledikanten top-10 komt als veiligheidsrisico uit de test!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page