top of page
  • Foto van schrijverDaan

Hoe zorg je voor een leuke babykamer?

Niets is zo speciaal als het krijgen van een kindje. Je brengt iets nieuws voort op deze wereld waar je alleen maar gelukkig van kunt worden. Je voegt iets mooi aan de wereld toe. En je kunt jouw kleine straks van alles bijbrengen.


Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over de meest uiteenlopende zaken. Waar ga ik een buggy kopen? Wat voor een wiegje heb ik nodig? En hoe ga ik mijn kinderkamer inrichten? Advies is er gelukkig genoeg. Of dat nu voor een babykamer of kinderkamer is. Toch willen we je wat tips meegeven om te zorgen voor een babykamer met gezellige en leuke meubels.


Kies iets dat bij je idealen past


De omgeving van een baby heeft veel invloed op de gevoelens die dit bij de kleine kan opwekken. Een felle, kleurrijke kamer kan voor veel impulsen zorgen. Dat terwijl een kamer met zachte roze of blauwe kleuren juist rustiger werkt.


Datzelfde is van toepassing op een babykamer waar al vroeg elementen te zien zijn waar jij voor staat. Denk aan een groene toekomst met meer dieren. Door diertjes al vroeg op het behang terug te laten komen, kun je hier alvast bewustzijn mee creëren.


Mooie en praktische meubels


Als je een wat grotere babykamer hebt om in te richten, kun je ervoor kiezen om hier ook wat mooie meubels in te zetten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een schommelstoel of fauteuil waar je lekker met je kleintje in kunt ontspannen. Een grote commode is natuurlijk ook mooi meegenomen. Deze kun je tegenwoordig ook makkelijk zelf, in je eigen stijl, maken met een van de vele hulpgidsen die op het internet te vinden zijn.


Kleed de kamer met accessoires aan


Een groot voordeel van een babykamer is dat de simpelste accessoires een leuke toevoeging zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt de babykamer er mee opfleuren. Vooral de wanden zijn ideaal om met leuke accessoires aan te kleden. Van posters met schattige figuurtjes tot hangers of sterren. Maak gebruik van wandplanken om leuke spulletjes op neer te zetten en kleed zo de kamer aan.


Zorg voor een comfy babykamer


Zowel voor de ouders als de baby is een comfortabele babykamer wel zo prettig. Een zachte vloerbedekking en lekker veel kussentjes dragen daar al aan bij. Maar de praktische kant kan een kamer ook comfortabeler maken.


Let er daarom op dat de kamer van alle gemakken voorzien is. Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden en verzin een manier om ervoor te zorgen dat altijd alles bij de hand is. Het is namelijk nooit fijn om lang op zoek te zijn naar de babyspulletjes voor je kleine.Schattige babykamer met fauteuil, ledikant en leuke wanddecoratie

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Guest
Jul 28, 2022

Leuk! Zelf ook bezig met een kamertje voor de kleine. Goede tips 💙

Like
bottom of page