top of page
  • Foto van schrijverDaan

Hoe kies ik de juiste kinderwagen?

Over het algemeen is een kinderwagen de grootste (lees: duurste) aankoop binnen de babyuitzet van aankomende ouders. Het is dan ook niet gek dat men hier een weloverwogen keuze voor wil maken. Het is tegelijkertijd een vloek en een zegen dat er tegenwoordig heel veel super goede kinderwagens te koop zijn. Maar, hier betaal je wel serieus geld voor. Gelukkig zijn er ook prima budget alternatieven te koop. Maar, deze zijn in vele opzichten gewoon echt een stuk minder goed dan de premium modellen. Hoe maak je nu een weloverwegen beslissing, zodat je een fijne kinderwagen vindt die goed bij jou en je toekomstige gezinnetje past? Wij geven je in deze blogpost enkele tips!Dyantha in het park met easywalker harvey 3 kinderwagen en cybex cloud z autostoel
Dyantha in het park met Easywalker Harvey 3 kinderwagen en Cybex Cloud Z autostoelBepaal je budget

De eerste stap is heel logisch, maar we merken dat deze stiekem best vaak wordt overgeslagen. Het scheelt namelijk een stuk als je van te voren goed met je partner afstemt wat jullie samen aan de kinderwagen willen uitgeven. Wat past er binnen jullie budget? Houd hierbij rekening mee met de totale uitgaven binnen de uitzet. Schrik niet, hier lees je wat een kind kost...


Met onze ervaring kunnen we wel stellen dat je bij een meer premium model duidelijk meer functionaliteiten krijgt en een product met een langere levensduur dan de budget modellen. Denk bijvoorbeeld aan het compact & eenvoudig inklappen, het rijcomfort, verschillende multifunctionele mogelijkheden en de kwaliteit van de gebruikte materialen en constructie. En, voor veel ouders net zo belangrijk: het design en de personal branding die een premium kinderwagen met zich meebrengt. Maar, misschien vind je dat helemaal niet zo belangrijk?


Tip: check onze pagina met de beste premium en budget kinderwagens van dit moment!


Denk na over het type kinderwagen

Vervolgens is het een goed idee om eens na te denken over welk type kinderwagen bij jou past. Waar woon je, hoe verplaatst je je straks met het gezin en waar ga je de kinderwagen allemaal voor gebruiken? Dit zijn enkele vragen om na te gaan welk type kinderwagen een goede keuze voor je is.


Woon je bijvoorbeeld klein en ben je veel in krappe ruimtes te vinden zoals cafés en restaurant? Dan wil je graag dat de kinderwagen zo compact mogelijk is. Woon je ruim, heb je een grote kofferbak en ben je graag in de open buitenruimte? Dan wil je misschien liever een kinderwagen met meer zit- en rijcomfort en ruimte in de bagagemand.Denk ook over de toekomst na

Dit is een belangrijk punt waar ouders vaak niet goed genoeg over nadenken. Het is namelijk een goed idee om nu al na denken over eventuele gezinsuitbreiding. Je hebt natuurlijk geen glazen bol, maar misschien wel al wensen en ideeën over de toekomst.


Als je snel na je eerste kindje een broertje of zusje denkt te verwachten, dan kan het een goed idee zijn om een duo kinderwagen te overwegen. Deze kan je nu gebruiken voor één kind, en straks gemakkelijk omtoveren tot een kinderwagen met plek voor twee. Misschien krijg je straks (of nu al) een tweeling en heb je een tweelingkinderwagen nodig. Let er op dat tweelingkinderwagens zijn niet altijd gelijk zijn aan duo-kinderwagen, want niet iedere duo-kinderwagen is geschikt als tweeling kinderwagen!


Tip: check onze pagina voor duo- en tweelingkinderwagens.


Ga de kinderwagens testen!

Met het vele online shoppen van tegenwoordig vergeten ouders wel eens een hele belangrijke stap: ga de kinderwagens zelf ook testen! Ga lekker naar de winkel, laat je informeren en maak een testritje met de verschillende modellen. Winkelpersoneel kan goed met je in gesprek gaan om zo je situatie en wensen te bepalen, waardoor je misschien wel verrast wordt met een kinderwagen die je van te voren zelf niet had bedacht. Bespreek het ook met je vrienden en familie met kinderwagens, vraag of je ze eens mag testen en vraag wat ze er wel én niet fijn aan vinden.


Gezien onze onderzoekende aard vinden wij het alsnog prettig om voor zo'n grote aankoop de verschillende opties nog eens goed te bestuderen om echt zeker te zijn van onze aankoop om de bestelling vervolgens online te plaatsen. Dit kan dan natuurlijk nog steeds!


Hopelijk helpt dit je een beetje op weg bij je aankoop. Dit is slechts het startpunt, er zijn nog veel meer punten waar je over na kan denken! Op onze kinderwagen pagina lees je hier meer over.


En vergeet niet, wij zijn er ook om je te helpen! Dus stuur ons gerust een berichtje voor persoonlijk advies. Laat je vragen of iedereen ook horen via de comments hieronder!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page