top of page
  • Foto van schrijverDyantha

Hoe gebruik je een voedingskussen?

De titel lijkt misschien gek, want een voedingskussen gebruik je natuurlijk om te voeden, en dat is makkelijk - toch? Nou... ja, maar dat niet alleen!


De zwangerschapsperiode wordt door iedere zwangere anders ervaren. De ene vrouw doorloopt deze periode soepeltjes en geniet van alle veranderingen. De andere kan echter zowel fysiek als mentaal met veel problemen te maken krijgen. En natuurlijk gaat dit ook vaak hand in hand.

 

Als je bijvoorbeeld slecht slaapt door fysieke pijnen, dan zorgt dit er ook voor dat je mentaal niet helemaal fit bent. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de zwangerschap beter te verdragen. Je kunt bijvoorbeeld hulp en steun zoeken bij familie en naasten en er zijn verschillende producten die de zwangerschap verlichten. Een goed voorbeeld daarvan is het voedingskussen. In dit artikel vertel ik je alles over deze populaire kussens.



Moeder op de bank geeft flesvoeding aan baby en gebruikt een voedingskussen




Een voedingskussen is multifunctioneel


Laten we eerst even wat onduidelijkheden uit de wereld helpen. De term ‘voedingskussen’ kan namelijk verwarrend zijn. De naam suggereert namelijk dat je een voedingskussen gebruikt om je baby te voeden en dit is inderdaad een functie van het voedingskussen. Dit kussen kan namelijk ondersteuning bieden, zodat je tijdens het voeden van je baby niet te maken krijgt met fysieke ongemakken.  

 

Een voedingskussen is echter multifunctioneel en kan ook gebruikt worden voor een betere nachtrust. Maar ook bij verschillende fysieke ongemakken kan een voedingskussen uitkomst bieden. Daarom wordt een voedingskussen ook wel een zwangerschapskussen genoemd.

 

Soms kan een voedingskussen bijdragen aan minder pijn tijdens het slapen, omdat het kussen ervoor zorgt dat je een natuurlijke houding aanneemt. Ook bij andere fysieke klachten biedt een voedingskussen soms uitkomst. Denk aan pijn in de rug, benen, knieën en andere typische klachten waar vrijwel elke zwangere mee te maken krijgt. Tip: dit zijn handige tips tegen rugpijn tijdens zwangerschap van een universitair ziekenhuis. Maar ook je bekken verweken tijdens de zwangerschap en je gewicht neemt natuurlijk toe. Pijn in de bekken tijdens de zwangerschap komt dan ook met enige regelmaat voor. Dit kan onder meer pijnlijke heupen veroorzaken.

 

Een zwangerschapskussen werkt overigens niet voor iedereen. Bij hevige fysieke klachten of andere lichamelijke ongemakken is het altijd raadzaam om contact op te nemen met een medische professional en die kan ook aanbevelingen doen.



Er zijn verschillende soorten kussens


Elk mens is anders en om die reden zijn er ook verschillende voedingskussens op de markt. In de eerste plaats heb je de Wig. Als je er niet te veel geld aan uit wilt geven, dan past dit type voedingskussen misschien bij jou, want het is een van de goedkoopste uitvoeringen. De Wig is een klein en compact kussen en daarom ook ideaal voor op reis of in de kleinere appartementen.

 

Je hebt ook veel grotere kussens en een goed voorbeeld daarvan is het lichaamsvoedingkussen. Dit kussen heeft de omvang van een menselijk lichaam. De kussens zijn doorgaans wat duurder en niet elke zwangere vrouw is er blij mee, aangezien je weinig ondersteuning bij de rug krijgt.

 

Dan heb je ook nog twee total body voedingskussens. De een heeft een U-vorm en de ander de C-vorm. Ze zijn fijn om mee te knuffelen en ze bieden allebei op een andere manier ondersteuning.



 

 

Meer weten over voedingskussen en benieuwd naar ons advies voor de beste voedingskussens van dit moment? Check dan onze speciale voedingskussen pagina.


En, check hier de voedingskussen bij bol.com en babypark.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page