top of page
  • Foto van schrijverSandra

Het leukste baby speelgoed voor Sinterklaas!

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Je kleintje krijgt Sinterklaas misschien nog niet helemaal mee. Toch is het leuk om al vroeg te starten met de Sinterklaas traditie. Het warme gevoel van de Sinterklaas tijd creëert een extra band als gezin. Ook is het een goed excuus om je kindje te vertroetelen. Welk speelgoed is dan het leukste voor je kleintje? Hieronder vind je de 5 leukste baby speelgoed cadeaus voor je kindje.


1. Houten speelgoed

Houten speelgoed is een tijdloze optie als Sinterklaascadeau voor je kindje. Het is een mooie keuze die zowel in leuke kleuren beschikbaar is als de houtkleur zelf. Houten speelgoed is erg veelzijdig waarmee je je baby op verschillende manieren kan laten spelen. Door het minimalistische design kan je kindje lekker ontdekken. Omdat het de verbeelding stimuleert, helpt het je baby nog beter ontwikkelen. Daarnaast heeft houten speelgoed een ontspannend effect voor je kindje. Een onderzoek uit 2017 ontdekte namelijk dat het aanraken van hout een rustgevend gevoel kan geven. Dit soort babyspeelgoed is een mooi cadeau voor je kleintje.


Houten speelgoed is niet alleen mooi en educatief, het is ook duurzaam. Het kan tegen een stootje, waardoor je je baby zonder zorgen kan laten spelen. De wereld ontdekken is toch echt het leukst als je veel met je speelgoed kan doen! Zo zijn houten blokken of een stapeltoren een leuke optie voor een sinterklaas cadeautje. Ook is een houten bijtring een mooi cadeautje voor je kleintje.


2. Speelgoed met geluid

Baby’s kunnen vanaf de geboorte al goed horen. Dit doen ze namelijk al vanaf 28 weken in de buik. Een Sinterklaas cadeau dat geluid maakt is dus heel leuk voor je kindje. Zo speel je namelijk ook in op hun nieuwsgierigheid. Voor je baby is het al geweldig om met het cadeaupapier te spelen waar het cadeautje in zit. Ze kunnen het scheuren en verfrommelen, wat leuke nieuwe geluidjes geeft. Het is begrijpelijk als je meer wil geven dan alleen wat cadeaupapier. Een mooie rammelaar kan je kindje al erg stimuleren en nieuwsgierig maken. Ook zijn grijpspeeltjes met muziek erg leuk voor je baby. Hiermee kunnen ze zowel met hun handen het speelgoed verkennen als met de muziek die er uit komt. Interactief babyspeelgoed is een top cadeau voor je kleintje.


3. Stoffen speelgoed

Een ander mooi Sinterklaas cadeau voor je baby is stoffen speelgoed. Dit speelgoed is vaak lekker zacht en knuffelbaar. Ook kan je kindje hier makkelijk mee spelen, omdat het vaak licht van gewicht is. Zo kan er met een stoffen bal makkelijk en veilig gespeeld worden. Het belangrijkste is ook dat er zo fijn geknuffeld kan worden met stoffen speelgoed. Een knuffel is namelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Zo helpt het met het zelfstandig worden van je kindje. Ook draagt het bij aan de emotionele ontwikkeling van je baby, zeker als ze een situatie erg spannend vinden. Een knuffeldoekje of een lieve teddybeer zal je kleintje dan ook erg blij maken.


4. Badspeelgoed

Als je iets veel doet met je baby is het wel badderen. Zo wordt je kleintje niet alleen schoon, ook spelen ze er graag lekker op los. Badspeelgoed als cadeau voor Sinterklaas is dan ook een goede keuze voor je kindje. Spelen in het water is ook een leuke manier om de band te versterken met je baby. Zo breng je samen tijd door terwijl je kleine zich al spelend ontwikkeld.


Het beste badspeelgoed heeft geen gaatjes. Hierdoor blijft er namelijk geen water zitten in het speelmateriaal, waardoor er geen bacteriën in kunnen gaan zitten. Baby speelgoed als bootjes of bekertjes zijn schone en leuke speeltjes voor je kindje.


5. Motoriek- en leerspeelgoed

Een Sinterklaas cadeau mag natuurlijk ook leerzaam zijn. Leerspeelgoed draagt op een avontuurlijke manier bij aan de ontwikkeling van je baby. Kinderen zijn op jonge leeftijd al erg nieuwsgierig. Dit type speelgoed biedt een toegankelijk manier voor je kleintje om de wereld en zichzelf te leren kennen. Stapelbekers of een houten motoriek spiraal laten je kindje op een speelse wijze groeien. Zo is een Sinterklaas cadeau niet alleen leuk, maar ook leerzaam.


houten babyspeelgoed en knuffeltje overzichtelijk0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page