top of page
  • Foto van schrijverDyantha

Een persoonlijk geboortetegeltje als levenslange herinnering

Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau? Dan hebben wij misschien wel een leuke tip voor je. Een geschenk dat bijna altijd wel in de smaak valt en zelfs een leven lang gekoesterd kan worden: je eigen tegeltje maken met tekst en / of een foto. Of het nu een prachtige foto van de pasgeborene bevat of een liefdevolle geboorte tekst draagt, dit kleine stukje keramiek heeft de kracht om een blijvende herinnering te creëren aan de bijzondere gebeurtenis van nieuw leven.

 Kleurrijke cartoon afbeelding van een moeder met pasgeboren kind

 


Een tegeltje vol emoties

 

Een geboortetegeltje is niet zomaar decoratie; het is een unieke manier om de vreugde en emoties van een geboorte vast te leggen. Wist je dat er in 2022 167.504 kinderen geboren zijn? Zó veel bijzondere momenten, die voor alle ouders even onvergetelijk zijn. Grootouders, familie, vrienden of andere dierbaren kunnen deze speciale momenten vereeuwigen door een tegeltje te laten maken met daarop de naam van de baby, de geboortedatum, en zelfs een persoonlijke boodschap. Hoe leuk!

 

Foto’s die spreken

 

Een van de meest geliefde opties voor geboortetegeltjes is het toevoegen van een foto van de pasgeborene. Dit kleine vierkante stukje keramiek wordt dan een visuele tijdcapsule, waarin de eerste glimlach, het eerste lachje en de schattige snoet van de baby voor altijd worden vastgelegd. Het is altijd een extra grote verassing als je een foto gebruikt die je van de ouders zelf of via via al hebt gekregen, dus zonder dat jij de baby überhaupt al zelf gezien hebt.

 

 

Liefdevolle geboorteteksten

 

Naast foto's bieden geboortetegeltjes natuurlijk ook de mogelijkheid om een boodschap van liefde en geluk toe te voegen. Korte, betekenisvolle zinnen zoals "Welkom op de wereld, kleine schat" of "Ons grootste avontuur is begonnen" kunnen het tegeltje heel bijzonder maken. Maar, dit is natuurlijk helemaal aan jou. Je hebt vast al een tekst in gedachten die het voor jou en de ouders nog veel persoonlijker maken.

 

Een tegeltje voor iedere stijl

 

Geboortetegeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zodat ze goed passen bij de persoonlijke smaak van de ontvanger. Van klassiek en elegant tot speels en kleurrijk, er is bijna altijd wel een tegeltje voor elke voorkeur. Sommige ouders kiezen voor een tijdloos ontwerp dat past bij elke interieurstijl, terwijl anderen juist liever een levendig tegeltje met felle kleuren en speelse illustraties willen.

 

Een geschenk dat zelfs generaties kan verbinden

 

Wat geboortetegeltjes zo bijzonder maakt, is hun vermogen om generaties met elkaar te kunnen verbinden. Wanneer ouders het tegeltje aan hun kind geven als symbool van liefde, dan kan het later bij de volgende generatie weer worden doorgegeven aan hun kinderen als een tastbare erfenis van familiegeschiedenis. Het is dus een leuke manier om je eigen familietraditie te starten!

 

Ben je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal overtuigd? Neem dan eens een kijkje bij onze andere tips voor leuke en originele kraamcadeau ’s. En zoals altijd, Als je twijfelt of meer informatie nodig hebt, dan kan je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen voor persoonlijk advies.

 

 

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page