top of page
  • Foto van schrijverDyantha

Een budgetvriendelijke babykamer inrichten doe je zo!

De komst van een baby is natuurlijk een vreugdevol moment, maar er moet ook meteen van alles geregeld worden, waaronder het inrichten van de babykamer! De meeste aanstaande ouders vinden dit ontzettend leuk om te doen, want hoe fijn en wonderlijk is het om samen een gezellige kamer te creëren voor je baby in spe? Maar goed, het krijgen van een baby brengt zoals je weet ook flinke kosten met zich mee, want naast de voor de hand liggende zaken zoals een dure kinderwagen moeten er bijvoorbeeld ook geboortekaartjes worden aangeschaft. En dan moet er dus ook nog in de babykamer worden geïnvesteerd... Maar, gelukkig hoeft het inrichten van een babykamer helemaal niet duur te zijn! Het is namelijk mogelijk om betaalbaar en toch stijlvol een babykamer in te richten. Hoe je dat kunt doen, lees je in deze blog!




Nederlandse babykamer op budget manier ingericht dankzij tips babyspullen advies


 

Kies voor slimme babykamermeubels

 

Voor de babykamer moet je natuurlijk een ledikant, een commode en een kledingkast kopen met daarin voldoende opbergruimte. Deze items zijn er in veel verschillende prijsklassen en hierbij geldt echt,  je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Ook kun je slimme babykamermeubels kopen, denk bijvoorbeeld aan een meegroeiledikant. Deze ledikanten zijn vaak wat duurder in aanschaf maar gaan heel wat jaren mee. En natuurlijk hoef je niet per se een speciale babycommode te kopen, een leuke ladekast van bijvoorbeeld van IKEA, kan ook prima fungeren als commode. Let wel op bij het uitkiezen van een ladekast aan de juiste hoogte en breedte. Zorg dat de kast minstens 60 cm diep en 75 cm breed is en het is prettig als de kast tenminste 90 cm hoog is.

 


Ga voor tweedehands


Waar je veel geld mee kunt besparen is op zoek gaan naar tweedehands items voor de babykamer. Bezoek regelmatig de plaatselijke kringloop, hou websites zoals Marktplaats in de gaten, check je lokale facebook groepen en vraag ook aan familie en vrienden of zij wellicht nog iets hebben staan. Ben je zelf handig, dan is het ook leuk om meubels voor de babykamer zelf op te knappen. Geef een meubel een totaal andere look door het een nieuwe kleur te geven en bijvoorbeeld handgreepjes te vervangen.

 


Kies voor leuke maar betaalbare verlichting in de babykamer

 

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de babykamer. Je wilt natuurlijk dat de kamer zowel praktisch als gezellig is. Gelukkig hoef je geen fortuin uit te geven om de juiste verlichting te krijgen.


Denk bijvoorbeeld eens aan dimbare spotjes, zoals bijvoorbeeld zwarte opbouwspots: ze zien er niet alleen heel stoer uit maar zorgen ook voor genoeg licht tijdens bijvoorbeeld het voeden en verschonen van je kleintje in de nacht. Je kan ze zelf makkelijk bevestigen op bijvoorbeeld een wandplankje of aan de zijkant van een kast. Zo creëer je een fijne plek voor tijdens de lange nachten met voedingen. En, het bespaart je meteen de kosten op een apart nachtlampje.


Mocht het binnen je budget passen dan kan je natuurlijk ook meteen investeren in trimless spots. Als je handig bent kan je dit zelf plaatsen en hoeft het niet duur te zijn. Ze zijn heel subtiel, vallen bijna niet op in het plafond maar geven wel sfeer en zijn praktisch in gebruik. Deze spots zijn ook perfect te combineren met bijvoorbeeld een gezellige wandlamp passend in de stijl van de babykamer, of een mooie hanglamp in het midden van de ruimte.

 


Maak het gezellig met betaalbare accessoires

 

Een muur behangen is heel leuk voor een babykamer, echter hangt hier vaak wel een prijskaartje aan. Een goed alternatief om een muur gezellig aan te kleden is door gebruik te maken van verschillende posters op een geverfde muur. Dit kan veel sfeer toevoegen en het is ook nog eens betaalbaar - wees creatief!


Een babykamer kleed je natuurlijk ook aan met leuke accessoires en ook dit hoeft niet per se duur te zijn. In plaats van alleen te denken aan specifieke babykameraccessoires, kun je ook schattige babyboekjes, een lief truitje en mooi speelgoed toevoegen. Deze items dienen natuurlijk niet alleen als leuke decoratie, maar zijn ook praktisch en wordt vaak toch wel gekocht of als cadeau gegeven.


Vooral dit laatste is een belangrijk punt. Tijdens je kraamperiode krijg je waarschijnlijk heel veel lieve cadeautjes van je lieve vrienden en familie. Zo krijg je die invulling van je babykamer vanzelf - koop dus niet te veel accessoires al zelf van te voren ;)

 


 


Met deze handige tips weten we zeker dat je een stijlvolle maar budgetvriendelijke babykamer kunt inrichten! Laat je ons weten hoe het bij jou gelukt is? Ook als je zelf nog leuke tips hebt, dan is het super leuk om deze te delen met de babyspullen advies community. En, vergeet niet onze speciale pagina over babykamers te checken met nog veel meer leuke tips!



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page