top of page
  • Foto van schrijverDaan

Drie manieren waarop jij op een originele manier een babykamer opleukt

Een van de leukste dingen om te doen wanneer er een kindje in aantocht is, is het inrichten van de babykamer. Hierbij denk je niet alleen aan de nodige meubels als het bed, de commode en de kledingkast. Het is belangrijk om veel aandacht te besteden aan de aankleding van de kamer. Naast dat jouw kindje hier zijn of haar vele dutjes doet, leent de kamer zich goed als creatieve en stimulerende omgeving. Benieuwd naar hoe jij op een originele manier een babykamer decoreert? Lees dan snel verder!



Foto van een babykamer met kleurrijke muurdecoratie en mooie lichtinval


Gepersonaliseerde muurdecoratie

Wat ten eerste een leuke manier is om een babykamer op te leuken is gepersonaliseerde decoratie voor op de muur. Denk aan een foto canvas op de muur met de leukste foto’s van jouw kindje en vriendjes en familie. Dé unieke manier om de mooiste herinneringen vast te zetten in één van de belangrijkste kamers van het huis. Ook kun je denken aan een muurschildering waarbij je jouw baby neerzet als held in de meest fantasierijke en originele scènes. Wordt jouw kind een superheld die de wereld redt of een echte ruimtereiziger?


Zorg voor creativiteit

Waar een kind echt blij van wordt, is het kunnen uiten van zijn of haar creativiteit. Laat dit daarom terugkomen in de babykamer op de meest originele manieren. Schilder een muur of de deur met krijtverf om elke dag weer de mooiste kunstwerken te kunnen creëren. Wanneer je kind nog jong is, kun je zelf creatief aan de slag op deze muur. Daarna moedig je je kind aan om zelf te tekenen en schrijven. Of maak een hoek waarin je verschillende texturen, kleuren, en dieren terug laat komen. Zo raakt je kind op jonge leeftijd bekend met de wonderen van deze wereld!


Wees creatief met licht

Wat tot slot een goede manier is om een babykamer creatief op te leuken, is het installeren van lichtprojecties. Deze projecteren visuele effecten, zoals patronen of kleuren, op de muren, de vloer en het plafond. Het is een goede manier om de kamer te decoreren, maar het komt ook met een rustgevende sfeer. Overdag kun je een gezellig zomers patroon projecteren en wanneer het bedtijd is creëer je een oase van rust met de mooiste nachtelijke kleuren. Daarnaast is het een goed alternatief voor het welbekende nachtlampje.

Zoals je ziet, kun je een babykamer gemakkelijk op leuken met een aantal originele toepassingen. Geef je kind een vertrouwd gevoel met foto’s van de familie op de muur. Zorg ervoor dat hij of zij zich creatief kan uiten en installeer een lichtprojectie voor een kalmerende sfeer. Zo creëer je een fijne omgeving voor je kind, waar ze graag zijn!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page