top of page
  • Foto van schrijverDaan

Dit zijn de 10 meest originele kraamcadeaus

Er is een baby geboren en je bent daarom op zoek naar een leuk kraamcadeau. Het liefst wil je niet een standaard cadeau geven zoals een babypakje, knuffeltje of schattig mutsje. Je bent juist op zoek naar een origineel en persoonlijk kraamcadeau. Heb je geen idee, hieronder vind je een top 10 met de meest originele kraamcadeaus.


Maak lekker eten

Als je net ouder bent geworden dan ga je een hele andere levensfase in, dit kan heel overweldigend zijn. Vaak heb je als nieuwe ouder amper de tijd om huishouden te doen, laat staan gezond eten te koken. Hoe leuk is het dan wanneer je gaat koken of dat je een lekkere maaltijd meeneemt? De kersverse ouders zijn hier gegarandeerd blij mee!


Gepersonaliseerde geboorteposter

Een geboorteposter is ontzettend leuk om te geven vooral vanwege het persoonlijke tintje. Er zijn heel veel soorten, bijvoorbeeld een poster met sterrenhemel die de stand van de sterren laat zien op het moment van de geboorte. Of bestel een poster met een illustratie van de baby op een schaal van 1:1, zo hebben de ouders een blijvende herinnering hoe klein de baby was nét na de geboorte.


Zo hebben de ouders een blijvende herinnering hoe klein de baby was nét na de geboorte.

Voorleesboek met naam

Mooie kinderboeken zijn altijd leuk om te krijgen en wil je echt iets unieks geven, kies dan een voorleesboek uit met de naam van de baby. Met een gepersonaliseerd boek kun je zorgen dat het kindje een hoofdrol speelt in het verhaal, persoonlijker wordt het bijna niet.


Een donatie aan een goed doel

Wanneer er een kleintje wordt geboren worden de ouders vaak overladen met kraamcadeaus. Soms weten nieuwe ouders niet eens meer wat ze moeten vragen, maar helemaal met lege handen aankomen wil je ook niet. Hoe origineel is het dan om een donatie te doen aan goed doel? Doe een gift uit naam van de baby, bijvoorbeeld aan Unicef en maak een leuk bijbehorend kaartje van de donatie.


Leuke newborn shoot

Een newborn shoot vinden de meeste nieuwe ouders ook fantastisch. Het is natuurlijk heel leuk om voor de rest van je leven mooie foto’s te hebben van je nieuwgeboren kindje. Het is erg bijzonder om de ouders van het kindje hiermee te verrassen.


pageboren baby ligt met lief mutsje op zijn hoofd

Gepersonaliseerde houten speelgoedkist

Op een gegeven moment komt er steeds meer speelgoed in huis en een speelgoedkist komt dan zeker van pas. Koop bijvoorbeeld een gepersonaliseerde speelgoedkist van hout, laat de naam van de baby in de speelgoedkist graveren of schilderen.


Illustratie van het gezin

Laat een illustrator een mooie tekening maken van het nieuwe gezin, ook leuk als er ook al een broertje of zusje is en vergeet vooral niet eventuele huisdieren. Doe de illustratie in een mooie lijst die past bij het interieur en je hebt een heel uniek en persoonlijk cadeau.


Een cadeaubon

Vaak wanneer er een baby wordt geboren krijgen de nieuwe ouders ontzettend veel cadeaus. Het is dan juist leuk om een cadeaubon te geven met een tegoed. Zo kunnen ze op een later moment iets leuks uitkiezen of iets wat ze nog missen.


Maak zelf iets persoonlijks

Een zelfgemaakt kraamcadeau is altijd persoonlijk en leuk! Stel bijvoorbeeld een kraammand samen met allerlei kleine cadeautjes. Ben je goed in haken maak dan een mooi babydekentje. Of maak een leuk borduurwerkje die in de babykamer gehangen kan worden.


Een zelfgemaakt kraamcadeau is altijd persoonlijk en leuk!

Een oppasbon

Geef een tegoedbon voor een dagje of avond oppassen. Waarschijnlijk moeten de ouders er nog niet aan denken om hun kindje achter te laten, maar er komt een moment dat ze het waarschijnlijk heel fijn vinden om eventjes weer wat quality time te hebben zonder baby. Hoe fijn is het dan dat ze een oppasbon hebben die ze bij jou kunnen inleveren.


Geef je één van deze bovenstaande kraamcadeaus dan maak je vast en zeker indruk met je originaliteit!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page