top of page
  • Foto van schrijverSandra

Dit heb je nodig voor de kinderslaapkamer

Het is belangrijk dat jouw kindje goede slaap krijgt. Daarom is het ook van grote waarde om de kinderslaapkamer goed in te richten. Dat doe je niet alleen maar met leuke kleurtjes en hebbedingetjes, zodat de kamer er vooral leuk uit ziet. Het is ook van belang om te kijken wat er eigenlijk allemaal echt nodig is om jouw kind goede nachtrust te geven. Denk dan bijvoorbeeld aan het kiezen voor een echt peutermatras zodat jouw kindje lekker ligt. Dit is natuurlijk een basisbehoefte, maar het krijgt gek genoeg vaak niet de aandacht die een ergonomisch matras nodig heeft. Daarnaast is er echter nog veel meer wat je kan doen. Denk aan het volgende.


Het juiste bed

Als het gaat om een goede basis, dan gaat het om meer dan het genoemde kindermatras 90x200 alleen. Dit moet natuurlijk ook in het juiste bed liggen. Sommige bedden zien er heel schattig uit en daardoor kan je overtuigd raken dat dit een goed idee is. Vooral omdat jij er dan zelf verliefd op bent geworden. Bedenk je echter wel dat slapen voor jouw kind hetzelfde effect heeft als voor jou. Dat betekent dus dat je ervoor moet zorgen dat het voldoende steun en comfort krijgt. Een goed bed is daarin dus essentieel. Dit is één van de eerste zaken waar je voor moet zorgen in een goed uitgeruste kinderslaapkamer.


Een handige slaaptrainer

Het is ook slim om te kiezen voor een slaaptrainer. Dit is namelijk een hulpmiddel waarmee je de allerkleinsten kan leren omgaan met goed slapen en zelfstandig uit bed komen. Het is belangrijk om al op jonge leeftijd te leren hoe je goed in slaap komt en hoe je lekker doorslaapt. Dat de slaaptrainer daar een belangrijke rol in kan spelen, maakt het dus alleen maar aantrekkelijker voor jou als ouder om hiervoor te kiezen. Dit kan een groot verschil maken in de nachten en ochtenden die jouw kind en jij zelf kunnen beleven. Zo heeft iedereen er dus wat aan wanneer je hiervoor kiest.


De juiste gordijnen

Sommige zaken zijn altijd hetzelfde, ongeacht je leeftijd. Dit is bijvoorbeeld aan de orde als het om gordijnen gaat. Het is altijd belangrijk om een slaapkamer goed te kunnen verduisteren. Dat betekent dus dat juist gordijnen een hele belangrijke rol spelen. Het is bekend dat mensen beter slapen wanneer het donker is. Het is echt niet alleen zo dat je dit op latere leeftijd pas merkt. Ook voor de allerjongsten is het zo dat ze beter slapen als het donkerder en stiller is in de slaapkamer. Met goede gordijnen werk je dit dan natuurlijk zelf goed in de hand!


Zorg ook voor je eigen rust

Tot slot is het ook belangrijk om te zorgen voor je eigen rust. Dat hoeft niet heel lastig te zijn, want daarvoor heb je eigenlijk maar één item nodig om te zorgen dat je alles goed in de gaten kan houden. Dat betekent dus dat je er goed aan doet om een babyfoon aan te schaffen. Daarmee kan je gemakkelijk zicht op je kindje houden wanneer deze op bed ligt. Je hoort en ziet alles, als je kiest voor een babyfoon met camera. Dus de kans dat er iets misgaat is dan niet heel groot. Alle reden om dit dus ook goed op orde te hebben.Vrolijke gekleurde kinderslaapkamer met leuke meubels en lief bed0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page