top of page
  • Foto van schrijverDaan

Deze items heb je nodig voor je newborn

Het moment waarop je je pasgeboren baby in je armen houdt, is magisch. Terwijl je je voorbereidt op de komst van je kleintje, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigdheden in huis hebt om de overgang naar het ouderschap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Om je een handje te helpen zetten we alle items die je nodig hebt voor je pasgeboren baby op een rij.
Vader zit op de bank met pasgeboren baby op schoot


Kleding

Je pasgeboren baby heeft comfortabele kleding nodig. Zorg voor voldoende rompertjes, babypakjes, sokjes en babymutsjes, maar koop er ook niet teveel want je kindje groeit erg snel. Kies voor stoffen zoals katoen of bamboe om de gevoelige huid van je baby te beschermen. De meeste pasgeboren baby’s dragen maat 50-56. Zorg dat je in ieder geval 8 tot 10 rompertjes en setjes kleding in huis haalt. Bestel je babykleertjes online of ga een dagje shoppen. Bestel je online? Kijk dan eens op www.bespaardeals.nl voor kortingscodes op babyspullen.


Voeding

Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, zorg ervoor dat je alle benodigdheden in huis hebt. Tepelhoedjes, flessen, speentjes, een voedingskussen en een goede borstkolf (indien nodig) zorgen ervoor dat je alles bij de hand hebt tijdens het voeden.


Slapen

Veilig slapen is belangrijk voor een pasgeboren baby. Je kunt je pasgeboren baby het beste op je eigen slaapkamer laten slapen in een eigen wiegje, ledikant of co-sleeper. Leg geen knuffels vlakbij het hoofdje van je kindje. Ook een dekbed is geen goed idee. Laat je kindje liever in een slaapzakje slapen. Zet het bedje van je kindje vlak naast je eigen bed, zodat je je baby makkelijk kunt voeden in de nacht. Een pasgeboren baby drinkt ongeveer iedere twee à drie uur, dus je zult waarschijnlijk een aantal keren wakker worden in de nacht. Een nachtlampje op je nachtkastje kan handig zijn om meer licht te hebben tijdens het voeden. 


Verzorging

Een pasgeboren baby heeft natuurlijk luiers nodig. De eerste weken zijn newborn luiers een goede keuze. Koop er echter niet teveel in een keer, want de kans is groot dat je kindje er zo uitgegroeid is. Koop ook voldoende babydoekjes. Spulletjes voor in bad, zoals badolie, lotion, een baby handdoek en een goede badthermometer zijn ook onmisbaar. Zorg ervoor dat het water niet te warm is. De beste temperatuur is rond de 37 à 38 graden. In ieder geval niet warmer dan 38 graden en niet kouder dan 36 graden. 


Vervoer

De kans is groot dat je je baby af en toe in de auto zal vervoeren. Kies daarom voor een veilig autostoeltje conform de veiligheidsnormen. Veel mensen kiezen voor een kinderwagen die bestaat uit een driedelige set, hier zit het autostoeltje vaak bij. Ook een draagzak of een draagdoek kan handig zijn als je gaat wandelen in gebieden waar je met de kinderwagen niet makkelijk kunt komen. Je kindje is graag bij je en vindt het heerlijk om lekker warm tegen je aan te liggen tijdens het wandelen. 


Luiertas

Als je onderweg bent met je pasgeboren baby is een luiertas essentieel. Zorg dat je de volgende items in je luiertas hebt zitten:

  • Voldoende luiers

  • Billendoekjes

  • Een verzorgende billencreme 

  • Een matje of deken om je kindje op te leggen tijdens het verschonen

  • Een hydrofiele doek

  • Een extra setje kleding voor in het geval van ongelukjes tijdens het verschonen.

  • Eventueel een extra speentje


Babyactiviteiten

Het leven van een pasgeboren baby bestaat voornamelijk uit slapen en drinken. Tussendoor is je kleintje heel even wakker. Toch verandert dit snel. De aanschaf van een box of een speelkleed of babygym is daarom een goed idee. Hang speeltjes of een mobile op in felle kleuren, je baby kijkt er graag naar. 


Andere handige items

Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen die erg handig kunnen zijn. Een fopspeen kan handig zijn om je baby te kalmeren, al willen niet alle baby’s een speen. Sommige baby’s zuigen liever op hun duim of hun handjes. Ook een babyfoon is erg handig. Tegenwoordig heb je babyfoons met camera, zodat je je baby makkelijk in de gaten kunt houden. Sommige babyfoons die over een camera beschikken werken via wifi met een app op je telefoon

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page