top of page
 • Foto van schrijverDaan

Benodigdheden voor een babykamer

Bijgewerkt op: 16 jan.

Gefeliciteerd! Er is een baby onderweg en hier wil jij natuurlijk de mooiste babykamer voor inrichten. Maar waar begin je? Dit kan best overweldigend zijn, weten wij uit ervaring. Er zijn veel verschillende spullen die je kan aanschaffen voor in de babykamer. Om het voor jou gemakkelijk te maken hebben wij een lijst gemaakt met alle dingen die jij in de babykamer nodig hebt. Hopelijk helpt dit jou in de voorbereiding!

 Keurige baby in net pak is blij en lijkt te juichenDe ultieme lijst met babykamer benodigdheden


Hieronder vind jij de ultieme lijst voor de benodigdheden voor de babykamer. Kijk voor jou wat passend is, want overal zijn meerdere varianten en designs van beschikbaar.


 1. Ledikantje of wieg – Een veilige slaapplek voor de baby is essentieel. Zorg ervoor dat het matras goed past en voldoet aan de veiligheidsnormen. De meeste ouders starten met een wiegje, en stappen later over op een ledikantje.

 2. Beddengoed – Lakens, dekens en wiegdekens die geschikt zijn voor baby's. Kies materialen die comfortabel zijn, passen bij het seizoen en gemakkelijk te wassen zijn. Wat duurder beddengoed blijft vaak wat langer mooi.

 3. Commode – Een commode met voldoende ruimte voor het verschonen van luiers en het opbergen van babykleding, luiers en andere benodigdheden is essentieel. Het vormt de werkplek waar jij op een efficiënte manier je kind kan verschonen.

 4. Kast – Een kast om babykleding en andere spullen georganiseerd op te bergen - wel zo handig, toch?

 5. Zitmeubel – Een comfortabele stoel of schommelstoel om de baby te voeden, troosten en tijd door te brengen tijdens knuffelmomenten, bijvoorbeeld een zachte teddy stoel.

 6. Lamp en nachtlampje – Een heldere plafondlamp voor verlichting en een nachtlampje voor een subtiele verlichting in de nacht.

 7. Babyfoon – Een babyfoon om geluiden van de babykamer te kunnen horen wanneer je elders in huis bent, je kan eigenlijk niet zonder. Tenzij je in een klein appartement woont.

 8. Aankleedkussen – Een aankleedkussen met een veilig en comfortabel oppervlak voor het verschonen van luiers en het aankleden van je baby. Deze plaats je meestal op de commode.

 9. Opbergmanden en organizers – Opbergmanden en organizers om klein speelgoed, luiers, doekjes en andere benodigdheden op te bergen. Opgeruimd staat netjes, en zo zorg je ook dat het geheel onder controle blijft.

 10. Decoratie voor in de kamer – Optioneel, maar je kunt de kamer opvrolijken met decoratieve elementen zoals muurstickers, mobielen of schilderijen. Wat ons betreft kan een leuke babykamer niet zonder.

 11. Gordijnen of rolgordijnen – Raamdecoratie om licht te regelen en de babykamer af te schermen. Denk eraan dat je kind hieraan gaat wennen. Is de kamer helemaal donker, dan zal je kind op een andere plek waar het minder donker is moeite hebben om te slapen. Onze tip is dan ook om het niet té goed te verduisteren.

 12. Luiers en doekjes – Een voorraad luiers en vochtige doekjes om de baby te verschonen.

 13. Flessen, spenen en sterilisator – Als je flesvoeding geeft, heb je flessen, spenen en eventueel een sterilisator nodig om ze schoon te houden. Ook voor borstvoeding natuurlijk.

 14. Speelgoed – Zacht en veilig speelgoed dat geschikt is voor baby's, zoals knuffels, rammelaars en zachte boekjes.


Dit zijn de 14 benodigdheden die wij aanraden om sowieso in jouw babykamer te hebben. Hier kun je natuurlijk nog extra dingen aan toevoegen, maar dit is wel handig om in de slaapkamer van je kleine te hebben. Check daarnaast altijd even onze complete uitzetlijst!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page