top of page
  • Foto van schrijverDaan

5x de leukste kinderboerderijen van Nederland

Nederland staat bekend om zijn agrarische industrie en de vele kinderboerderijen vormen daarop geen uitzondering. Deze boerderijen bieden kinderen de kans om op een leuke, speelse en interactieve manier te leren over dieren en landbouw. Hieronder vind je 5x de de leukste kinderboerderijen van Nederland! Woon je niet in de buurt, dan zijn het leuke opties voor dagjes uit tijdens een weekendje weg met het gezin. Bijvoorbeeld heerlijk voor tijdens een weekendje weg in een leuk vakantiehuis!Jongetje voert herten op een kinderboerderij samen met vaderDe Dierencapel  - Amsterdam 


De Dierencapel is een kleine boerderij gelegen in hartje Amsterdam. Het heeft een kinderboerderij waar kinderen dieren zoals geiten, konijnen, kippen en koeien van dichtbij kunnen bekijken. Kinderen kunnen ook deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals het voeren van de dieren of helpen met tuinieren. De boerderij is van dinsdag tot en met zondag geopend en is gratis te bezoeken. 


De Hertenkamp  - Hilversum


De Hertenkamp, gelegen in Hilversum, is een hertenkamp met ook een kinderboerderij. Kinderen kunnen dieren zoals damherten, konijnen en varkens aaien en voeren. Er is ook een speeltuin op het terrein. Het park is gratis toegankelijk en elke dag geopend van 10:00 tot 16.30 uur. 


Boerderij Wolfslaar  - Breda 


Boerderij Wolfslaar is een grote boerderij gelegen in Breda. Het biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor kinderen, waaronder ponyrijden, huifkartochten en kinderboerderijen. De boerderij heeft ook een restaurant dat biologische gerechten serveert, gemaakt van ingrediënten die op de boerderij zijn geteeld. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag. Leuk om heen te gaan tijdens een weekendje weg of een korte vakantie in een vakantiehuis in Noord-Brabant. 


Van Blanckendaell Park  - Tuitjenhorn 


Van Blanckendaell Park is een groot dierenpark gelegen in Tuitjenhorn. Het heeft een scala aan dieren, waaronder olifanten, tijgers en apen. Daarnaast is er een kinderboerderij waar kinderen kunnen spelen met geiten, schapen, konijnen en kippen. Verder biedt het park een speeltuin, midgetgolfbaan en een restaurant. Het is elke dag geopend en er wordt entree geheven. 


Dierenpark Taman Indonesië  - Kallenkote 


Taman Indonesia is een unieke dierentuin die zich richt op Indonesische dieren en cultuur. Taman betekent park. Het is de thuisbasis van dieren zoals makaken, slangen en exotische vogels. Het park heeft ook een kleine kinderboerderij waar kinderen kunnen omgaan met dieren zoals konijnen en schapen. Er is ook een Indonesisch restaurant op het terrein. Voor de actuele openingstijden check je het beste naar de website van het park. 


Kortom, deze super leuke kinderboerderijen in Nederland bieden kinderen (én ouders) een geweldige kans om spelenderwijs te leren over dieren en landbouw. Ze zijn een geweldige plek voor gezinnen om een dagje uit te gaan en geweldige herinneringen op te doen. Het zijn ook hele leuke plekken voor kinderfeestjes.


De eerste keer met je kleine dreumes naar een dierentuin is onvergetelijk! Wist je dat je soms zelfs lammetjes melk kan voeren met een soort babyflesje? Wij vonden dit zelf een ontzetten leuke ervaring.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page