top of page

De leukste muurstickers? Kooptips & top 10 2023

Happi scroll branch muursticker babykame

Het leukste gedeelte in een huis om in te richten, is toch zeker wel de babykamer of kinderkamer. Bij het inrichten van een baby- en kinderkamer komt vaak veel creativiteit kijken. Er kunnen niet genoeg kleurtjes, figuurtjes en bezienswaardigheden zijn, althans, als het aan jouw kind ligt. Veel ouders kiezen er echter voor om de kamer één kleur te geven, of één soort behang. Dat is natuurlijk begrijpelijk! Maar er is ook nog een optie waarbij jullie allebei tevreden kunnen zijn: muurstickers!

 

Muurstickers in de babykamer of de kinderkamer?

De wereld is zo ontzettend groot, terwijl jouw kindje zo ontzettend klein is. Maar in zo’n klein persoontje zit ook een enorme fantasie verborgen. Hoe gaaf zou het zijn als jouw kindje zijn fantasie helemaal lost kan laten in zijn eigen slaapkamer? Met muurstickers is dat mogelijk. Hiermee kan je de liefste, stoerste en leukste babykamers en kinderkamers creëren!

Muurstickers zijn er in allerlei vormen en maten: Paw Patrol, Dora, Disney prinsessen, Cars, maar ook simpele stickers zoals auto’s, dieren, regenbogen, sterren, treinen en nog veel meer. Voor ieder kindje zit er dus wel wat tussen.

Je kunt muurstickers gemakkelijk op de muur plakken, en ze er net zo makkelijk weer afhalen. Als de stickers eenmaal een tijdje zitten wordt het wat lastiger, maar ook dan kun je ze nog steeds verwijderen zonder lelijke plekken achter te laten op de muur met behulp van bijvoorbeeld een föhn.

Profielfoto Sandra babyspullen-advies.nl - roze.jpg

Geschreven door:

Sandra

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk leuke muurstickers voor in de baby- of kinderkamer. Veel plezier!

Wat zijn de voordelen van muurstickers?

Zoals we al besproken hebben, is er ontzettend veel variatie en zijn de stickers gemakkelijk te plakken. Dit betekent dat jouw kind zijn volledige creativiteit kan laten gaan bij het inrichten van zijn kamer. Is hij de grootste Paw Patrol fan die Nederland ooit gezien heeft? Dan plakken jullie die muur lekker vol met Paw Patrol! Maar heeft hij ook een voorliefde voor auto’s? Dan plak je die er toch ook gewoon bij! Alles is mogelijk, en je kunt zoveel stickers combineren als dat de muur toelaat.

Voor de papa’s en mama’s is het fijn dat de muren niet elk jaar opnieuw geschilderd of behangen hoeven worden. We weten allemaal hoe gauw kinderen van gedachten veranderen. Als jouw kind heel graag een blauwe muur wil, dan verf je die muur natuurlijk blauw, maar voordat de verf überhaupt gedroogd is zit hij alweer om een rode muur te vragen. Dat schiet natuurlijk niet op.

 

Met de muurstickers kan jouw kindje zelf beslissen wat hij wel of niet in zijn kamer wil hebben, en kan het gemakkelijk en zonder schade eraf gehaald worden wanneer hij vindt dat iets ‘te kinderachtig’ is geworden.

Nog niet overtuigd van de waarde van muurstickers? Dan kies je toch gewoon voor een leuke poster!

 

Hoe verwijder je muurstickers?

Is het inderdaad zo ver gekomen dat jouw kind toch liever andere stickers wil? Of helemaal geen stickers meer? Dan kun je de stickers er gewoon weer aftrekken. Meestal kan dit binnen 2 jaar zonder moeite.

 

Maar, een nadeel van muursticks is dat des te langer de muursticker op de muur heeft gezeten, des te lastiger deze is om te verwijderen. Zit de muursticker al jarenlang op de muur? Dan kun je een föhn gebruiken om de sticker te verwarmen. De lijm wordt daardoor soepel waardoor je de sticker gemakkelijk van de muur af kunt halen.

Direct naar de aanbiedingen?

10. Auto's, vliegtuigen & treinen

Is jouw kleintje helemaal weg van de transport wereld? Lukt het jou niet om op pad te gaan zonder constant ‘auto!’, ‘vliegtuig!’, of ‘trein!’ te horen? Dan zijn deze muurstickers onmisbaar in de kinderkamer van jouw mini-me.

 

De stickers kunnen geplakt worden op een ondergrond die minsten 3-4 weken geleden geschilderd is. Ze zijn gemaakt van vinyl.

 

In de verpakking zitten 4 vellen met in totaal 26 verschillende stickers van verschillende maten. Voor elk jongentje of meisje die fan is van alles wat rijd en vliegt, is dit de ideale toevoeging aan de slaap- of speelkamer.

RoomMates Muursticker Transportation - b

9. Happi Scroll Branch

Zoekt jouw kind iets wat juist schattig is? En waar hij of zij de volledige fantasie op los kan laten? Dan moet je de Happy Scroll Branch muurstickers van RoomMates hebben.

 

Het pakket bestaat uit een tak met blaadjes die je in de hoek kunt plakken, een uil, egel, eekhoorn en bloemetjes. De kleuren zijn lekker zacht, maar niet onopvallend, zodat de kamer niet al te druk wordt.

 

Ook deze muurstickers zijn gemaakt van vinyl. Je kunt de stickers ook gemakkelijk verplaatsen als je ze liever ergens anders wilt hebben.

Happi Scroll Branch muursticker kinderka

8. Dieren

Ieder kind is fan van diertjes, dat is nu eenmaal een feit. Het is alleen de vraag of zij leeuwen, olifanten, haaien, of honden leuk vinden.

 

In de verpakking van deze muurstickers kun je verschillende dieren vinden zoals meerdere uilen, een zebra, olifant, giraffe, leeuw, vlinders, vogeltjes, en zelfs twee ondeugende aapjes.

 

Je kunt de diertjes in de boom laten zitten, maar ook aan de tak laten hangen. Alle stickers zijn individueel gesneden waardoor je ze allemaal een eigen plekje kunt geven. Ditmaal zijn de stickers van PVC gemaakt.

Muursticker babykamer - kinderkamer dier

7. Werkvoertuigen


 

Is jouw kind helemaal weg van tractors, graafmachines en andere werkvoertuigen? Dan moeten er natuurlijk wel een paar stoere werkvoertuig muurstickers in de slaap- of speelkamer komen!

 

Deze muurstickers zijn van dezelfde makers als de auto’s, vliegtuigen en treinen muurstickers en zijn dan ook perfect te combineren.

 

Er zitten ook een aantal verkeersborden in deze verpakking die betrekking hebben tot wegwerkzaamheden. Zo kun je de muur een geheel eigen leven geven!

Muursticker Werkvoertuigen Roommates kin

6. Disney prinsessen

 

Sommige kinderen hebben juist helemaal niets met transport & werkvoertuigen, en zullen misschien meer plezier halen uit muurstickers van Disney prinsessen.

 

Voor die kinderen bestaan de RoomMates Disney Prinsessen muurstickers. Zo kunnen zij altijd genieten van het gezelschap van Rapunzel, Assepoester, Doornroosje, Ariel, Belle en nog veel meer prachtige prinsessen naast hun bed!

 

Daarnaast worden er ook extra stickers meegegeven die ieder betrekking hebben op een specifieke prinses zoals een klok, glazen muil, kikker, roos, wenslamp en andere bekende stukken. Ook de namen van de prinsessen kun je al sticker op de muur plakken.

RoomMates Disney Prinsessen - Muursticke

5. Paw Patrol


 

Gaat jouw kind graag mee met een reddingsactie van de Paw Patrol? Dan moet je deze muurstickers in huis halen!

 

Met maar liefst 37 verschillende stickers is de kamer van jouw Paw Patrol fan binnen de kortste keren omgetoverd tot een levensechte Paw Patrol uitkijk! Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Sky, Zuma  en zelfs Ryder kunnen allemaal op de muur geplakt worden.

 

Ook de nodige accessoires zoals pootafdrukken, badges en botten zijn aanwezig. Laat jouw kind zich als een echte held voelen met de Paw Patrol muurstickers!

Disney Paw Patrol muurstickers.jpg

4. Woezel & Pip vriendjes


 

Voor veel kinderen zijn Woezel en Pip de eerste vriendjes die zij hebben. Dit schattige duo staat altijd klaar om op avontuur te gaan met jouw koter terwijl zij ook het een en ander leren.

 

Met de muurstickers van Woezel en Pip zorg je ervoor dat de kamer omgetoverd wordt tot een kleurrijke, levendige kamer waar jouw kind zijn fantasie op los kan laten.

 

Er worden twee vellen geleverd met in totaal 22 verschillende soorten stickers. Meer dan genoeg om een speel- of kinderkamer mee op te vrolijken!

Woezel & Pip - Muursticker Vriendjes.jpg

3. Regenboog


 

Soms zijn de simpelere ontwerpen juist hetgeen wat je nodig hebt om een kamer helemaal af te maken. Deze regenboog is dan ook simpel, maar wel hip en geeft een bijzonder gezellige uitstraling aan iedere speel- of kinderkamer.

 

Hoewel deze regenboog muursticker niet de originele kleuren van de regenboog heeft, heeft het wel een schattig hartje in het hart van de regenboog en andere ontwerpen tussen de lijnen.

 

Het is ook geen kleine regenboog met een lengte van 60 centimeter en een hoogte van 40 centimeter. Voor de kleine kinderen onder ons is dit dan ook net zo groot als zij zelf!

 

De muursticker is gemaakt van PVC en kan gemakkelijk op de muur geplakt worden.

Muursticker Groot - Muur sticker - Regen

2. Glow in the dark sterren & maan

Waarschijnlijk heb jij vroeger ook wel muurdecoratie gehad die enigszins op deze sterren & maan muurstickers lijken, maar tegenwoordig lijken deze muurstickers levensecht!

 

De stickers zijn glow-in-the-dark waardoor ze in het donker een mooi en rustgevend licht afgeven. Ze hebben slechts 15 tot 30 minuten licht nodig om geactiveerd te worden in het donker. Het pakket bevat één grote maan, 27 sterren en 414 stipjes.

 

Zowel de sterren als stipjes zijn allemaal verschillende formaten zodat je echt een sterrenhemel op de muur krijgt met een realistische uitstraling. Perfect om de zolderkamer mee af te werken rondom het raam!

Glow in the dark sterren - 436 stuks - m

1. 3D Vlinders


 

Als jouw kleintje maar niet genoeg kan krijgen van alle verschillende soorten vlinders die voorbij vliegen, dan kun je er ook eens aan denken om 3D Vlinders muursticker te halen.

 

Deze paarse vlinders lijken levensecht dankzij het 3D aspect en zullen ieder interieur opvrolijken. Hierdoor zijn ze geschikt als muurstickers in de babykamer, de kinderkamer, maar ook in de speelkamer en zelfs in het toilet!

 

In één pak zitten 12 vlinders van verschillende maten. Zo heb je twee grote vlinders, twee middelmatige vlinders en acht kleine vlinders die je ieder een eigen plek kunt geven. Zo tover jij iedere kamer om in een wonderlijke natuurtuin.

 

Als je hiernaast ook nog muurstickers zou aanschaffen van planten en bomen, dan zou je de stickers perfect kunnen gebruiken om een natuurtuin te simuleren!

3D Vlinders Muursticker kinderkamer.jpg
Muurstickers in de babykamer of de kinderkamer?
Wat zijn de voordelen van muurstickers?
Hoe verwijder je muurstickers?
De muurstickers top 10 2021!
10. Auto's, vliegtuigen & treinen
9. Happi Scroll Branch
8. Dieren
7. Werkvoertuigen
6. Disney princessen
5. Paw Patrol
4. Woezel & Pip vriendjes
3. Regenboog
2. Glow in the dark sterren & maan
1. 3D Vlinders

De muurstickers top 10 2023!

Via de links bij de producten kan je de muurstickers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Abstracte muursticker - Image by Olga Thelavart
bottom of page