top of page

Het beste fietsstoeltje voorop? Koopadvies & top 7 2023 

550x550 (6)-min.jpg

Een fietsstoeltje voor op je fiets is een geweldige manier om samen met je kind op avontuur te gaan. Je kind zit echt voorop en ziet hetzelfde als jij. Super spannend! En extra fijn voor jou, want jij kan je kind altijd goed in de gaten houden. Het is belangrijk om te zorgen voor een veilige en comfortabele zit voor je kindje. Waar let je op bij het kopen van het juiste kinderfietsstoeltje voor voor op de fiets? Lees snel verder en kies jouw favoriet uit de top 7 beste fietszitjes voor voor op de fiets. 

Hi! Ben je op zoek naar een fietsstoeltje voor achterop de fiets? Bekijk dan deze pagina!

 


 

Wanneer kan een kind mee voorop de fiets?

 

Wanneer kan een kind mee voor op de fiets? Dit kan al vanaf 9 maanden! Je kind kan ook vanaf 9 maanden achterop de fiets, hierbij is geen verschil. Je kan dus al vrij snel veilig samen met de fiets op avontuur.

 


 

Fietsstoeltje achterop, of voor?

 

Wanneer doe je een fietszitje voorop? Waarom zou je een fietsstoeltje achterop de fiets kiezen? Dit is echt een persoonlijke keuze, want het kan allebei. Beide opties hebben een aantal voordelen, die voor jou de doorslag kunnen geven:

 

Kenmerken fietsstoeltje voor op de fiets

 

  • Altijd zicht op je kind

  • Kind kan mee naar voren kijken

  • Ruimte vrij op je bagagedrager

  • Geschikt van 9 maanden tot 3 jaar oud

  • Gewicht op het stuur, wat sturen moeilijker maakt

 

Kenmerken fietsstoeltje achterop de fiets

 

  • Geen zicht op je kind

  • Betere gewichtsverdeling op het achterwiel

  • Gemakkelijker sturen

  • Geschikt van 9 maanden tot 6 jaar oud

Sommige ouders kiezen bij een jonge baby - tot 3 jaar oud - voor een fietsstoeltje voor op de fiets, omdat ze dan goed zicht hebben op de baby. Dat kan een prettig idee zijn. Bij 3 jaar of 15 kg zal dan wel alsnog de overstap moeten worden gemaakt naar een fietsstoeltje achterop. 

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk het fietsstoeltje dat bij je past. Veel plezier!

Fietsstoeltje monteren 

 

Hoe bevestig je een fietszitje voor op de fiets? Het monteren van een fietsstoeltje lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet! De meeste fietszitjes - zeker die van goede merken - zijn ook zo ontworpen om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. 

Een fietsstoeltje voor op de fiets monteren is dan ook meestal een fluitje van een cent, en kost je vaak nog geen 5 minuten.

Je monteert een fietsstoeltje voor op de fiets aan de stuurpen. Dit is zeg maar het gedeelte van het stuur wat in het frame van je fiets verdwijnt en waar het stuur direct aan is bevestigt. 

Je monteert het fietszitje voor op de fiets aan de stuurpen en op de stuurkroon. Hierdoor zit het fietszitje stevig op één plek gefixeerd en kan deze niet naar beneden zakken.

Je kan dit filmpje van Urban Iki bekijken om een goed beeld te krijgen hoe je een fietsstoeltje voor op een fiets monteert!

Direct naar de aanbiedingen?

Wanneer kan een kind mee voorop de fiets?
Fietsstoeltje achterop of voor?
Fietsstoeltje monteren: hoe bevestig je een fietszitje voorop de fiets?

7. Bobike GO Mini

De GO Mini is het 'budget' model van de Bobike voorzitjes. Hij is vergelijkbaar aan de ONE mini, maar dan net even wat minder tot in de details afgewerkt.

De GO Mini is een prettig kinderzitje, verkrijgbaar in meerdere frisse kleuren. Hij is prima comfortabel voor niet al te lange fietsritjes. De driepuntsgordel kan je gemakkelijk met één hand bedienen.

De voetsteuntjes verstel je gemakkelijk zonder tools in hoogte en het gehele kinderzitje is natuurlijk helemaal waterproof. Je kan je fiets dus zonder problemen met fietszitje en al buiten laten staan.

Gewicht kind: 9-15 kg

Montage: stuurbevestiging

Windscherm: apart verkrijgbaar

Bobike GO mini Fietsstoeltje - Roze.jpg
de top 10 beste achterzitjes van 2021!
7. Bobike GO Mini

6.  Polisport Bilby Junior

 

De Bilby Junior van Polisport is een echte prijs/kwaliteit knaller. Het is namelijk een van de goedkoopste fietstoeltjes uit deze selectie, en dan zelfs inclusief het windscherm!

De Bilby Junior is dan ook wel even wat minder gestyled dan de overige fietszitjes. Het zitje is traditioneel vormgeven, en net even wat zwaarder dan de rest. 

Toch komt het kinderzitje ook inclusief in hoogte verstelbare voetsteuntjes en een driepuntsgordel. Daarnaast heeft hij ook een beschermende beugel.

Kortom, hecht jij wat minder waarde aan design en wil je een voordelig fietsstoeltje inclusief een windscherm, dan is dit een mooie keus. Hij is trouwens ook verkrijgbaar zonder windscherm; wij raden het wel aan om meteen voor het windscherm erbij te kiezen!

Gewicht kind: 9 - 15 kg

Montage: Stuur

Windscherm: inclusief

Polisport Bilby - Fietsstoeltje Voor + w
6.  Polisport Bilby

5. Bobike ONE Mini​

 

 

De Bobike ONE Mini is het duurdere broertje van de GO mini. Zo heeft deze een lichtgewicht dubbelwandige kuip. Comfortabel!

De zachte zitting is van waterafstotend materiaal en de schouderriempjes hebben extra zachte padding. De driepuntsgordel bieden je makeklijk met één hand dankzij de easy click gesp. 

Verder kan je de voetensteuntjes van de ONE mini makkelijk verstellen zonder dat je hier gereedschap voor nodig hebt. Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren!

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Windscherm: apart verkrijgbaar

Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor - Bah
5. Bobike ONE Mini​

4. Qibbel Air

Qibbel is een harstikke gaaf Nederlands merk. De Qibbel Air is een super licht fietszitje. Zo heb jij minder last van gewicht wat het sturen makkelijker maakt.

Het gave ei-vormige ontwerp heeft een achterzijde van Mesh gaas. Dit is lekker licht en vooral ook lekker ventilerend. Slim!

De Qibbel Air voldoet natuurlijk aan alle veiligheidseisen. Hij is gemakkelijk te installeren en krijgt goede reviews: o.a. voor het praktische gebruik en de kwalitatieve bouw.

Gewicht kind: 9-15 kilogram

Montage: stuurbevestiging

Windscherm: optioneel verkrijgbaar

Qibbel Air Fietsstoeltje Voor - Black.jp
4. Qibbel Air

3. Urban Iki Front

Het voorzitje van het Japans Urban Iki staat net als veel Japans ontwerpen bekend om zijn eenvoud. Deze eenvoud komt tot uiting door een praktisch, zeer eenvoudig lichtgewicht fietsstoeltje wat zeer kwalitatief gebouwd is. Zo kan er ook niets gemakkelijk beschadigen, handig voor in de stad!

De kuip is dun maar comfortabel en zorgt voor en goede ondersteuning. Samen met de 5-puntsveiligheidsgordel  en de verstelbare voetsteuntjes zorgt het voor een veilige rit. 

De Urban Iki is super makkelijk te monteren en heeft een slim systeem om de het stoeltje te verwisselen tussen twee fietsen. Verkrijgbaar in verschillende frisse kleuren is dit het fietsstoeltje voor de urban fietser!

Gewicht kind: 9 - 15 kg

Montage: bagagedrager of frame

Windscherm: optioneel verkrijgbaar

Urban Iki Front Fietsstoeltje Voor - Chi
3. Urban Iki Front

2. Thule Yepp Mini​

De Thule Yepp Mini is waarschijnlijk het populairste fietstoeltje voor voorop de fiets van dit moment. Het fietszitje is super licht, praktisch, veilig, handig in gebruik en gemakkelijk te monteren. Dat klinkt niet gek, hé?

De kuip is voorzien van ademende gaten, wat zorgt voor een prettige zit op warme zomerdagen. Opvallend aan dit model ten opzichte van de fietsstoeltje buiten de top 3: het handvat midden op het stoeltje. Zo kan jouw kindje zichzelf goed vasthouden, vor een extra veilig gevoel.

De Yepp Mini is verder gemakkelijk te monteren aan je stuur, en komt met een geïntegreerd slot.

Gewicht kind: 9 - 15 kg

Montage: stuur

Windscherm: optioneel verkrijgbaar

Thule Yepp Mini Fietsstoeltje Voor Stuur
2. Thule Yepp Mini

1. Thule Yepp Nexxt Mini

De Thule Yepp Nexxt Mini is de nummer 1 uit deze voorzitjes top 7. Dat komt vooral door het geweldige minimalistische ontwerp en stijlvolle design.

De 5-puntsveiligheidsgordel is in hoogte aan te passen als je kindje groter wordt; wel zo prettig. De gesp van de gordel is zelfs  magnetisch. Een super eenvoudige installatie zorgt voor een hoop gebruikscomfort. 

De kuip is lichtgewicht, schokabsorberend en gemakkelijk te reinigen. De voetensteuntjes zijn eenvoudig te verstellen en het geintegreerde antidiefstal slot zorgt er voor dat de Yepp Nexxt Maxi gewoon op jouw fiets blijft zitten.

Ten slotte heeft de Nexxt Mini een prettige beugel waar je kindje zich aan kan vasthouden tijdens het fietsen.

Gewicht kind: 9 tot 15 kg

Montage: stuur

Windscherm: optioneel verkijgbaar

Thule Yepp Nexxt Mini Fietsstoeltje voor
1. Thule Yepp Nexxt Mini

De top 7 beste fietsstoeltjes voorop van 2023!

Via de links bij de producten kan je de fietsstoeltjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

bottom of page