top of page

Het beste fietsstoeltje achterop? Koopadvies & top 7 2023

Moeder en kind met fiets en Urban Iki Re

Met een fietsstoeltje achterop je fiets kan jij heerlijk op avontuur met je kind. Het is geweldig om op deze manier samen de wereld te ontdekken. Het is natuurlijk belangrijk om te zorgen voor een veilige en comfortabele zit voor je kindje. Waar let je op bij het kopen van het juiste kinder fietsstoeltje voor achterop de fiets? Lees snel verder en kies jouw favoriet uit de top 7 beste fietszitjes van 2023 voor achterop de fiets.

 

Hi! Ben je op zoek naar een fietsstoeltje voor voorop de fiets? Klik dan hier!
 

Wanneer kan een kind mee achterop de fiets?

 

Wanneer kan een kind achterop de fiets? Dit kan al vanaf 9 maanden! Je kind kan ook vanaf 9 maanden voorop de fiets, hierbij is geen verschil. Je kan dus al vrij snel veilig samen met de fiets op avontuur. Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw baby zelfstandig rechtop kan zitten, al dan niet geholpen door de veiligheidsgordel. Het nekje en de balans spieren moeten hiervoor ver genoeg ontwikkeld zijn.

 


 

Fietsstoeltje achterop, of voor?

 

Wanneer doe je een fietszitje achterop? Waarom zou je een fietsstoeltje voorop de fiets kiezen? Dit is echt een persoonlijke keuze, want het kan allebei. Beide opties hebben een aantal voordelen, die voor jou de doorslag kunnen geven.

 

Kenmerken fietsstoeltje voor op de fiets

 

 • Altijd zicht op je kind

 • Kind kan mee naar voren kijken

 • Ruimte vrij op je bagagedrager

 • Geschikt van 9 maanden tot 3 jaar oud

 • Gewicht op het stuur, wat sturen moeilijker maakt

 

Kenmerken fietsstoeltje achterop de fiets

 

 • Geen zicht op je kind

 • Betere gewichtsverdeling op het achterwiel

 • Gemakkelijker sturen

 • Geschikt van 9 maanden tot 6 jaar oud

Sommige ouders kiezen bij een jonge baby - tot 3 jaar oud - voor een fietsstoeltje voor op de fiets, omdat ze dan goed zicht hebben op de baby. Dat kan een prettig idee zijn. Bij 3 jaar of 15 kg zal dan wel alsnog de overstap moeten worden gemaakt naar een fietsstoeltje achterop. 

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina eenvoudig een goed fietsstoeltje voor achterop je fiets. Veel plezier!

Fietsstoeltje monteren: hoe bevestig je een fietszitje achter op de fiets?

 

Het monteren van een fietsstoeltje lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet! De meeste fietszitjes - zeker die van goede merken - zijn ook zo ontworpen om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Voor het bevestigen van een fietsstoeltje achterop de fiets zijn er twee mogelijkheden:

 

 • Bevestiging op de bagagedrager (dragermontage)

 • Bevestiging aan het frame (framebevestiging)


 

Bevestiging fietsstoeltje op de bagagedrager: dragermontage

 

Als je een fiets hebt met een goede bagagedrager, dan is het een goed idee om een achterzitje te kiezen die je op de bagagedrager monteert. Met de veelal meegeleverde bevestigingsmaterialen is het bevestigen van je fietsstoeltje kinderspel. Montage kost je vaak nog geen 5 minuten, dus geen zorgen!

Bevestiging aan het frame: framebevestiging

Wat nu als je geen bagagedrager achterop je fiets hebt? Geen probleem, jij bent niet de enige! Veel fietsen hebben tegenwoordig geen bagagedrager. Dit zie je bijvoorbeeld bij sportieve fietsen, of design fietsen.

 

Wanneer je geen bagagedrager hebt kies je een fietszitje met framebevestiging. Dit fietsstoeltje bevestig je net zo veilig aan je fiets, direct aan het frame. Je monteert het kinderzitje achter op de fiets dan aan de zadelbuis. Net zo eenvoudig!

Direct naar de aanbiedingen?

Wanneer kan een kind mee achterop de fiets?
Fietsstoeltje achterop of voor?
Fietsstoeltje monteren: hoe bevestig je een fietszitje achter op de fiets?

7. Polisport Groovy

 

Polisport is de relatief onbekende naam in deze top 10. Maar wist je dat dit bedrijf gespecialiseerd is in allerlei onderdelen voor fietsen en motoren? Niet gek dan ook dat ze met dit Groovy achterstoeltje een kwalitatief sterk achterzitje op de markt brengen.

De Groovy wordt o.a. gekenmerkt door de 3-punts veiligheidsgordel, geïntegreerde voetbescherming en armleuningen. 

Bevestigen op de bagagedrager gaat eenvoudig met de meegeleverde bevestigingsplaat, tevens geschikt voor e-bikes. Als je geen bagagedrager hebt kies je de optie met framebevestiging.

Gewicht kind: 9-22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achte
de top 7 beste achterzitjes van 2021!
7. Polisport Groovy CFS

6. Bobike Maxi GO

Het Nederlandse Bobike is niet alleen in ons land razend populair. Wist je dat hun fietsstoeltjes in Nederland worden ontworpen en in Europa geproduceerd worden?

 

De Bobike Maxi GO is het nieuwste model uit de collectie. Het is een toevoeging bedoelt voor de internationale markt. De verhoogde kuip zorgt namelijk voor extra geïntegreerde beveiliging, bedoelt voor plaatsen daar waar fietspaden niet zo aanwezig zijn als in ons kikkerlandje.

De Bobike GO heeft een comfortabele dubbelwandige kuip, 3-puntsveiligheidsgordel, verstelbare voetsteuntjes en is verkrijgbaar in 5 frisse pastel kleuren. Bevestigen gaat gemakkelijk aan de bagagedrager of het frame.

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Bobike Go Fietsstoeltje Achter BD - Mars
6. Bobike GO

5. Qibbel Air

 

Nog een gaaf Nederlands merk: Qibbel. De Qibbel Air is een van de twee achterzitjes uit hun assortiment en is met 2,5 kilogram zelfs het lichtste fietsstoeltje van Nederland!

Het gave ei-vormige ontwerp heeft een achterzijde van Mesh gaas. Dit is lekker licht en vooral ook lekker ventilerend. Slim!

De Qibbel Air voldoet natuurlijk aan alle veiligheidseisen. Hij is gemakkelijk te installeren en krijgt goede reviews: o.a. voor het praktische gebruik en de kwalitatieve bouw.

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Qibbel Air Fietsstoeltje Achter Bagagedr
5. Qibbel Air

2.  Bobike ONE Maxi​

 

De ONE Maxi is het populairste model van Bobike. Alleen al op op Bol.com krijgt het 4.7/5 sterren van bijna 200 verschillende reviews. Het is dan ook een super fietsstoeltje met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

De ONE maxi heeft net als de GO een dubbelwandige kuip. De kuip is wat lager wat voor meer bewegingsvrijheid voor het kind zorgt. Het stoeltje is comfortabel dankzij de EVA foam zitting en padding van de 3-puntsveiligheidsgordel.

Montage gaat super eenvoudig dankzij het EASY montage systeem. En het fietsstoeltje is ook nog eens verkrijgbaar in veel verschillende stijvolle kleuren - welke kleur vind jij het mooist?

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD
2.  Bobike ONE Maxi

4. Thule Yepp Maxi​

Yepp was een merk van het Nederlandse bedrijf GMG, maar Yepp is overgenomen door Thule. Vandaar dat je het soms met of zonder Thule voor de naam ziet staan. 

De Yepp Maxi is het populairste model, en is vergelijkbaar qua prijs en uitvoering aan de Qibbel Air, Bobike ONE maxi en de Urban Iki. Bijzonder aan de Yepp Maxi is dat de gehele kuip van een zacht materiaal is en dat hij een geïntegreerd slot heeft. Hierdoor kan het stoeltje niet zomaar van de fiets worden afgehaald.

Compleet met 5-punts veiligheidsgordel en gemakkelijk verstelbare voetsteuntjes is dit een erg mooi achterzitje.

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Thule Yepp Maxi Easyfit Achterzitje Bru
4. Thule Yepp Maxi​

3. Urban Iki Rear​

Het achterzitje van het Japanse Urban Iki staat net als veel Japans ontwerpen bekend om zijn eenvoud. Deze eenvoud komt tot uiting door een praktisch, zeer eenvoudig lichtgewicht fietsstoeltje wat zeer kwalitatief gebouwd is. Zo kan er ook niets gemakkelijk beschadigen, handig voor in de stad!

De kuip is dun maar comfortabel en zorgt voor en goede ondersteuning. Samen met de 5-puntsveiligheidsgordel  en de verstelbare voetsteuntjes zorgt het voor een veilige rit. 

De Urban Iki is helemaal compleet met geïntegreerd slot en een slim systeem om de het stoeltje te verwisselen tussen twee fietsen. Verkrijgbaar in verschillende stoere kleuren is dit het fietsstoeltje voor de urban avonturier!

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Ao
3. Urban Iki Rear​

Bobike Exclusive Maxi Plus

Fiets jij samen met je kind meestal buiten de stad en lange afstanden? Misschien is het dan een idee om te zorgen voor wat meer comfort voor je kind. De Bobike Exclusive Maxi Plus is dan een erg mooie optie.

Zo heeft de Exclusive Maxi plus net even wat meer padding, en een grote 5-puntsveiligheidsgordel. Om zonder straatverlichting goed op te vallen is het achterzitje zelfs voorzien van LED verlichting.

De kuip is ook net even wat groter en luxer, wat in de stad wel juist weer vervelend kan zijn en sneller kan beschadigen. Gelukkig komt 'ie inclusief geïntegreerd cijferslot. Montage is eenvoudig dankzij het EASY systeem.

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Bobike Exclusive Maxi Plus LED Fietsstoe
Bobike Exclusive Maxi Plus

Thule RideAlong​

Het RideAlong achterzitje van Thule bevestig je alleen aan het frame. Maar deze kan je ook gebruiken wanneer je een bagagedrager hebt. En het bijzondere van dit systeem is dat jet het fietsstoeltje super eenvoudig monteert en weer losmaakt. Zo kan je het stoeltje dankzij de snelkoppeling in enkele seconden op een andere fiets monteren.

De duurzame constructie en geïntegreerde hangrepen zorgen voor een stevige en comfortabele rit. En het wordt nog comfortabeler, want je kan de helling van het achterzitje in 5 verschillende standen instellen. Zo kan jouw kindje zelfs een heerlijk dutje doen onderweg.

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Thule RideAlong Fietsstoeltje Achter - D
3. Thule RideAlong Maxi

Bobike Exclusive Tour Plus

De Exclusive Tour Plus is het echte tour model van Bobike. Dit achterzitje is echt bedoeld voor de avonturiers die lang en off-road op avontuur gaan. Het is de iets geavanceerdere en nog meer op tour gerichte versie van de Exclusive Maxi Plus.

De grote en comfortabele kuip valt op door de verhoogde zijkanten op gezichtshoogte. Het lichaamomsluitende ontwerp zorgt voor extra veiligheid en is lekker om tegen in slaap te vallen.

Voorzien van alle luxe, zoals 5-punt gordel, veel padding, LED verlichting & verstelbare hoofdsteun!

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Bobike Exclusive Tour Maxi Plus LED Fiet
Bobike Exclusive Tour Plus

1. Thule Yepp Nexxt Maxi

De Thule Yepp Nexxt Maxi is de nummer 1 uit deze achterzitjes top 7. Dat komt vooral door het handige dagelijkse gebruik, de comfortabele zitting en het geweldige minimalistische ontwerp en stijlvolle design.

De 5-puntsveiligheidsgordel is in hoogte aan te passen als je kindje groter wordt; wel zo prettig. dDe gesp van de gordel is zelfs  magnetisch. Een super eenvoudige installatie zorgt voor een hoop gebruikscomfort. 

De kuip is lichtgewicht, schokabsorberend en gemakkelijk te reinigen. De voetensteuntjes zijn eenvoudig te verstellen en het geintegreerde antidiefstal slot zorgt er voor dat de Yepp Nexxt Maxi gewoon op jouw fiets blijft zitten.

Gewicht kind: tot 22 kg

Montage: bagagedrager of frame

Thule Nexxt Maxi Fietsstoeltje BD Achter
1. Thule Yepp Nexxt Maxi

De top 7 beste fietsstoeltjes achterop van 2023!

Via de links bij de producten kan je de fietsstoeltjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Image by Alexey Lin

Tour fietsstoeltjes

Tour fietsstoeltjes
bottom of page